Στα μέσα Φεβρουαρίου θα έχουμε εικόνα για τη σεζόν

Στα μέσα Φεβρουαρίου θα έχουμε εικόνα για τη σεζόν

Στα μέσα Φεβρουαρίου θα έχουμε εικόνα για τη σεζόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 347 ΦΟΡΕΣ

Αισιόδοξη δηλώνει η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μ. Παπαβασιλείου

Μειωμένες είναι οι πωλήσεις στον τουρισμό αυτό το διάστημα προς την περιοχή μας, όμως παρ’ όλα αυτά οι αεροπορικές θέσεις που προγραμματίστηκαν και είναι αυξημένες σε μικρό ποσοστό, παραμένουν και δεν έχουν περικοπεί.

Όπως δήλωσε στη «Ρ» η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου περί τις αρχές με μέσα Φεβρουαρίου θα γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί η τουριστική σεζόν φέτος στη Ρόδο, καθώς τότε θα γίνουν γνωστά τα slots στο αεροδρόμιο του νησιού μας, αν και η ψαλίδα σιγά-σιγά κλείνει.

Η κ. Παπαβασιλείου επιβεβαίωσε την εικόνα που παρατηρείται αυτό το διάστημα στις αγορές, αλλά παραμένει αισιόδοξη καθώς εκτιμά ότι η χώρα μας θα αποτελέσει εναλλακτική λύση για τους τουρίστες λόγω των συγκυριών.

«Αυτή τη στιγμή αυτό που έχουμε στα χέρια μας είναι ότι οι αεροπορικές θέσεις είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι με μία μικρή αύξηση, όμως οι πωλήσεις είναι μειωμένες λόγω τρομοκρατικών ενεργειών λόγω του μεταναστευτικού και της αύξησης του ΦΠΑ.

Βέβαια η ψαλίδα μικραίνει όσο περνά ο καιρός και περιμένουμε αρχές Φεβρουαρίου να δούμε τις τελικές θέσεις. Αν διατηρηθούν η σεζόν θα πάει πολύ καλά, αν όμως κοπούν τότε θα πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους για να καλύψουμε αυτό το κενό.

Εμείς θα ζητήσουμε τα slots στο αεροδρόμιο της Ρόδου από την ΥΠΑ και εκτιμώ ότι θα τα έχουμε περί τα μέσα Φεβρουαρίου» δήλωσε και συνέστησε ψυχραιμία «Θεωρώ ότι είναι μονόδρομος για τους τουρίστες να έρθουν στην Ελλάδα και στα νησιά μας λόγω συγκυριών και γι’ αυτό πρέπει να έχουμε ψυχραιμία και να προσφέρουμε καλές υπηρεσίες αλλά και να δουλεύουμε σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Δεν πρέπει να φοβηθούμε τη σαιζόν» είπε. Σε ερώτηση για την αγορά της Ρωσίας από την οποία η εικόνα είναι κάπως μπερδεμένη και δεν υπάρχουν ασφαλείς εκτιμήσεις για το πώς θα εξελιχθεί, απάντησε:

«Με τη Ρωσία έχουμε δύο προβλήματα: το ρούβλι που έχει χάσει την αξία του, αλλά και σε ότι αφορά τις διαδικασίες για τη visa βρισκόμαστε σε αναμονή. Πιστεύω όμως ότι θα ξεπεραστούν και ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Στόχος μας είναι να φτάσουμε για τη Ρωσική αγορά στα επίπεδα του 2014, κάτι που αν γίνει θα είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι. Πάντως η Aegean έχει αυξήσει τις πτήσεις της και αν τα νησιά μας διαφημιστούν σωστά θα πάρουμε ως περιοχή μεγάλο μερίδιο».

Σε πιο πολλές εκθέσεις η ΠΝΑΙ
Παράλληλα η κα Παπαβασιλείου αναφέρθηκε και στις εκθέσεις τουρισμού, καθώς μετά τις εξελίξεις στον ΠΡΟΤΟΥΡ και την αδυναμία χρηματοδότησης από το δήμο η περιφέρεια αναλαμβάνει μεγάλο μέρος της διαφημιστικής προβολής της Ρόδου.
Όπως δήλωσε, φέτος η περιφέρεια θα πάει σχεδόν σε όλες τις εκθέσεις και μάλιστα θα καταλαμβάνει μεγαλύτερο χώρο ώστε να μπορέσει να έχει παρουσία και το νησί μας.

Μέχρι στιγμής οριστικοποιήθηκε η παρουσία της περιφέρειας στις εκθέσεις Μιλάνου από 11 έως 13 Φεβρουαρίου, Στοκχόλμης από 12 έως 14 Φεβρουαρίου, Βρυξελλών από 4 έως 8 Φεβρουαρίου και Τελ Αβίβ από 9 έως 10 Φεβρουαρίου. Επίσης η περιφέρεια μαζί με τον οργανισμό Ani tours θα πραγματοποιήσει στο τέλος του μήνα στην Κωνσταντινούπολη εκδήλωση με αφορμή την έκθεση ΕΜΙΤΤ.
«Φέτος με το πρόβλημα που έχει η Ρόδος δυστυχώς δεν μπορεί να πάει μόνη της στις εκθέσεις . έτσι είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε εμείς σχεδόν σε όλες τις εκθέσεις και αυτό άλλαξε τα πλάνα γιατί το μάθαμε τελευταία στιγμή με τον ΠΡΟΤΟΥΡ.

Όπως καταλαβαίνετε έχουμε έναν αγώνα δρόμου για να μπορέσουμε να πάμε σε όλες τις εκθέσεις. Θα ξεκινήσουμε το Φεβρουάριο, που θα πάμε σχεδόν σε όλες τις εκθέσεις που γίνονται εκτός από το Βελιγράδι και την Πράγα» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης και πρόσθεσε «Θα κάνουμε όμως και τον Ιανουάριο μία εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο της έκθεσης ΕΜΙΤΤ σε συνεργασία με τον Ani tours το δεύτερο μεγαλύτερο οργανισμό της Τουρκίας» ενώ για την έκταση που θα καταλαμβάνει στις διοργανώσεις το περίπτερο της περιφέρειας δήλωσε «Κάνουμε προσπάθειες να πάρουμε μεγαλύτερους χώρους ώστε η Ρόδος να μπορέσει να εκπροσωπηθεί όπως της αρμόζει».

Ακυρώνει η Thomson airways για Τυνησία
Την ίδια στιγμή η Βρετανική Thomson Airways του ομίλου της TUI στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι ακυρώνει ολόκληρο το θερινό πρόγραμμα στην Τυνησία και ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσει πτήσεις τουλάχιστον μέχρι την 1η Νοεμβρίου.

Η απόφαση, όπως αναφέρεται, ελήφθη μετά τις συνεχείς συστάσεις του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών για τα ταξίδια στην Τυνησία. H Thomson Airways ακυρώνει όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις μέχρι τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους έχουν κάνει κράτηση να αλλάξουν προορισμό χωρίς καμία επιβάρυνση ή να λάβουν πλήρη επιστροφή των χρημάτων τους.

Οι Τούρκοι επιδοτούν Τ.Ο.
Λόγω της δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζει ο τουρκικός τουρισμός η χώρα ανακοίνωσε επιδοτήσεις μέχρι και 6.000 δολάρια ανά πτήση, ανάλογα με τους επιβάτες, τον Απρίλιο και τον Μάιο στους τουρ οπερέιτορ για να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα και να σώσει την εφετινή τουριστική χρονιά
Όπως ανήγγειλε ο νέος Τούρκος υπουργός Τουρισμού Mahir Ünal, μέχρι στιγμής οι κρατήσεις για καλοκαιρινές διακοπές είναι μειωμένες κατά 50- 60% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, μετά τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη, κατά την οποία σκοτώθηκαν 10 Γερμανοί τουρίστες.

Διαβάστε ακόμη

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά