Αδελφοποιήθηκαν, η Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή και το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών

Αδελφοποιήθηκαν, η Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή  και το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών

Αδελφοποιήθηκαν, η Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή και το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 203 ΦΟΡΕΣ

Της Σμαράγδας Μουλιάτη
από το patmostimes.gr


Αδελφοποιήθηκαν προχθές η Πατμιάς Εκκλησιαστική Σχολή και το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών. Για το σκοπό αυτό επισκέφθηκαν την Πάτμο από το Σάββατο οι σπουδαστές της τρίτης τάξης του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών συνοδευόμενοι από καθηγητές και τον σχολάρχη τους κ. Γιάννη Κόττορο.

Οι σπουδαστές επισκέφθηκαν την Πάτμο για να την γνωρίσουν, να γνωρίσουν τα μνημεία της και να αδελφοποιηθούν με την Πατμιάδα εκκλησιαστική Σχολή.

Η αδελφοποίηση πραγματοποιήθηκε Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου στις 11 και μισή το πρωί παρουσία του καθηγουμένου κ. Κυρίλου Πέντε, των σχολαρχών Γιάννη Κόττορου και Γιάννη Ζαρκαδούλα, καθηγητών, σπουδαστών, αποφοίτων καθώς και των πρώην σχολαρχών, Ματθαίου Μελιανού, Μανώλη Ματάκια και Στάθη Κόττορου.

Τον συντονισμό είχε ο σχολάρχης της Πατμιάδας κ. Ζαρκαδούλας. Χαιρετισμό απηύθυνε ο καθηγούμενος και πατριαρχικός έξαρχος Πάτμου κ. Κύριλλος. Για την ιστορία της Σχολής μίλησε ο πρώην σχολάρχης και καθηγητής κ. Στάθης Κόττορος.

Στην εκκλησιαστική παιδεία, το μέλλον των εκκλησιαστικών σχολών κυρίως της Πάτμου και τις ενέργειες που έκανε ως μέλος ς του εποπτικού συμβουλίου της εκκλησιαστικής παιδείας για να αποφευχθεί το κλείσιμο της Πατμιάδος αναφέρθηκε ο σχολάρχης του Γενικού εκκλησιαστικού λυκείου Πατρών κ. Γιάννης Κόττορος Ο κ. Κόττορος κατέθεσε προτάσεις για να μπορέσει η Πατμιάδα να ελκύσει σπουδαστές. Αναφέρθηκε επίσης και στο σχέδιο νόμου που υπάρχει για τα ΚΙΜ (Κέντρα Ιερατικής μάθησης).

Για την αδελφοποίηση, από τους διευθυντές των σχολείων υπεγράφη πρωτόκολλο αδελφοποίησης μεταξύ των δύο σχολείων, με σκοπό την γέφυρα φιλίας, την ενδυνάμωση του χαρακτήρα της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και την καλλιέργεια της εν Χριστώ αδελφότητας.

Διαβάστε ακόμη

Η ακμάζουσα ξυλουργική τέχνη στην Πάτμο μπορεί σύντομα να έχει τη δική της Σχολή

Επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, σε Ψέριμο, Πάτμο και Λειψούς

Για ενδοοικογενειακή βία θα δικαστεί ένας 57χρονος

Νικήτας Τσαμπαλάκης: Η Πάτμος είναι έτοιμη για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Οι βιολιστές της Πάτμου στο επεισόδιο της εκπομπής "Ελλήνων Δρώμενα" την Τετάρτη στην ΕΡΤ3

Συνελήφθη 28χρονος επιβάτης πλοίου στην Πάτμο για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος συνεπιβάτιδός του

Ένταξη αποκατάστασης δωμάτων και τοιχογραφιών Ι.Μ. Αγίου Ιώαννη του Θεολόγου Πάτμου στο ΠΕΠ 2021-2027

Θα συνεχιστεί η αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Πάτμου