Γάκης: Μακάρι να κριθεί αντισυνταγματική η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών

Γάκης: Μακάρι να κριθεί αντισυνταγματική  η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών

Γάκης: Μακάρι να κριθεί αντισυνταγματική η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 353 ΦΟΡΕΣ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Δωδεκάνησο Δημήτρης Γάκης μιλώντας στην ΕΡΑ Ρόδου και στη δημοσιογράφο Ρένα Βενιανάκη δεν έκρυψε την επιθυμία του το ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματική τη διάταξη με την οποία καταργούνται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και να λυθεί δια παντός το εν λόγω ζήτημα.

"Στο σύνταγμά μας προβλέπεται η μέριμνα για την νησιωτικότητα όταν νομοθετεί η βουλή. Όταν καταργείς ένα άρθρο το οποίο φωτογραφίζει τη νησιωτικότητα, υπάρχει θέμα. Για το λόγο αυτό οι νησιώτες βουλευτές έχουμε στηρίξει την προσπάθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να διεκδικήσει την αντισυνταγματικότητα του άρθρου.

Θα είναι η καλύτερη εξέλιξη αφού θα εξασφαλίσει την μονιμότητα του μέτρου. Αν αύριο κριθεί αντισυνταγματικό, δεν θα μπορεί πια κανείς να το καταργήσει ή να το θέσει σε διαπραγμάτευση. Εμείς ψηφίζουμε νόμους και το ΣτΕ κρίνει την συνταγματικότητα ή μη" είπε ο βουλευτής Δωδεκανήσου και πρόσθεσε: " Μακάρι λοιπόν να κριθεί αντισυνταγματικό. Θα είναι μια πολύ, πολύ καλή εξέλιξη. Θα βρούμε άλλα ισοδύναμα".

Στην ερώτηση αν τα έσοδα του κράτους αυξήθηκαν από την κατάργηση ο κ. Γάκης απάντησε βάση των στοιχείων που έχει από το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής:"Δεν είναι πολλά τα έσοδα. Είναι πολύ μικρό το όφελος για τη μεγάλη ζημιά που μπορεί να κάνει στα νησιά και στην ανάπτυξή τους".

Ακόμη μια φορά ο κ. Γάκης προσπάθησε να εξηγήσει γιατί ψήφισε την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών όταν τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μας το είχαν κάνει σημαία κατά των προηγουμένων κυβερνώντων: "Τα προηγούμενα χρόνια το θέμα ερχόταν μεμονωμένα.

Τον περασμένο Αύγουστο εντάχθηκε το μνημόνιο. Αν έλεγες όχι, θα καταψήφιζες όλη τη συμφωνία και η ευθύνη για τη χώρα θα ήταν μεγάλη. Αναλαμβάνω την ευθύνη απέναντι στο θέμα του ΦΠΑ. Στην στρατηγική μας υπάρχει πάντα το θέμα της ανατροπής του. Προσωπικά δεν θα είχα αντίρρηση να πληρώνουν οι τουρίστες κάτι παραπάνω. Φοβάμαι όμως οτι επιβαρύνονται και οι μόνιμοι κάτοικοι τους οποίους πρέπει να στηρίξουμε".

(Πηγή:Verena.gr)

Διαβάστε ακόμη

Σύσκεψη χθες στον δήμο για τον νόμο που αφορά τον αιγιαλό και την παραλία

Ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. ο μόνιμος πληθυσμός στα χωριά και τα νησιά μας

Δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης: Οποιος σπέρνει ανέμους...

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ημερίδα "Από τον ρεπόρτερ του 19ου αιώνα στη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης" της ΕΣΗΕΠΗΝ

Ο καιρός έβαλε φρένο στην περιοδεία Κασσελάκη

Ευρωεκλογές: Η Δόμνα Μιχαηλίδου υπεύθυνη στην περιφέρεια Ν. Αιγαίου για τον συντονισμό δράσεων της Ν.Δ.

Ξεκινούν οι συναντήσεις σχολής γονέων της Κινητής Μονάδα Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στον Αρχάγγελο

Το COSMOTE HISTORY προβάλλει τα Πράσινα & Έξυπνα Νησιά του Ν. Αιγαίου