Σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα στο Hotspot της Λέρου

Στα τόσα προβλήματα, που συσσώρευσε στον τόπο, το hotspot, με αποκορύφωμα τηντραγική φετινή τουριστική χρονιά, προστίθεται τώρα και ένα πολύ σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα.

Ο Βιολογικός Καθαρισμός των Λεπίδων, έχει πάψει προ πολλού να λειτουργεί και τα λύματα από το hotspot καταλήγουν ανεπεξέργαστα στη θάλασσα. Ένα μείζον περιβαλλοντικό πρόβλημα, λίγες δεκάδες μέτρα, μακριά από τη λειτουργία της μονάδας Αφαλάτωσης του Δήμου.

Η Ένωση Εργαζομένων του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου καταγγέλλει την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και απευθύνεται σε όλους τους αρμόδιους για να λάβουν  γνώση, αλλά και να επιρριφθούν ευθύνες!!! Η σιωπή των Αρχών του τόπου, δε δημιουργεί απλώς ανησυχία, αντιθέτως προδίδει εγκληματική αδιαφορία,όταν μάλιστα το πρόβλημα ενέχει κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Τα ερωτήματα πολλά και ο Λεριακός λαός περιμένει απαντήσεις από τους αρμόδιους.  Αν υπάρχουν!!!

Πόσο κόστισε η υποτιθέμενη επισκευή και λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού των Λεπίδων;

Ποιος επέβλεψε τις εργασίες επισκευής;

Ποιος παρέλαβε το έργο και υπέγραψε για να πληρωθεί ο εργολάβος;

Ποιος είναι υπεύθυνος για τη σωστή λειτουργία του, όταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του Κρατικού Θεραπευτηρίου (Τεχνική υπηρεσία) καταγγέλλουν το γεγονός;

Πόσο κινδυνεύει η δημόσια υγεία, από αυτή την περιβαλλοντική ρύπανση;

Ποιος ανέλαβε την ευθύνη για τη σωστή λειτουργία του Βιολογικού, από τη σύνδεση του με το hotspot;

Γιατί δεν εξασφαλίστηκε κονδύλι για τη σύνδεση του hotspot, με το δίκτυο αποχέτευσης, πριν ακόμα, από την έναρξη λειτουργίας του;

Αυτοί που σκίζονταν για να τελειώσει το hotspot, τι έχουν κάνει, για να δώσουν λύσεις στα προβλήματα αυτά;

Η συνειδητή υποβάθμιση του τόπου μας, είναι θέμα, που ξεπερνάει τα όρια της απλής επίρριψης ευθυνών. Είναι πράξη ξεκάθαρα επιλήψιμη και καταδικαστέα!!!

Δημοτική Παράταξη

«ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΡΟ»