Κατεδάφισαν το δωμάτιο που χτίστηκε μετά την εξαφάνιση του μικρού Μπεν

Με ταχύτατους ρυθμούς φαίνεται ότι προχωρούν οι έρευνες για τον Μπεν Νίνταμ, το μικρό αγόρι που χάθηκε το 1991 στην Κω.

Μετά την άδεια που δόθηκε τη Δευτέρα από τους ιδιοκτήτες του σπιτιού, χθες κατεδαφίστηκε το μυστηριώδες δωμάτιο που χτίστηκε μετά την εξαφάνιση του Μπεν.
Σύμφωνα με τη Mirror, η μπουλντόζα γκρέμισε μέσα σε 25 λεπτά το πρόσθετο αυτό δωμάτιο, προκαλώντας μάλιστα κάποιες ζημιές στην κύρια αγροικία, οι οποίες ωστόσο δεν θα είναι δύσκολο να επιδιορθωθούν.

Ο επικεφαλής της έρευνας Τζον Κάζινς εκτιμά ότι στο έδαφος κάτω από αυτό το δωμάτιο ίσως να υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου.
Ο ίδιος ευχαρίστησε τους ιδιοκτήτες του σπιτιού που έδωσαν την άδεια για την κατεδάφιση, σχολιάζοντας πως «ήταν μια δύσκολη απόφαση γι' αυτούς».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι οι έρευνες τώρα εστιάζουν γύρω από το γκρεμισμένο κτίσμα, «προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι δεν χάσαμε κάποια ευκαιρία να βρούμε τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε».


Η έκκληση του δήμου της Κω
Έκκληση προς όλους να αφήσουν τις αρμόδιες αρχές να ολοκληρώσουν τις έρευνές τους για τον μικρό Μπεν απευθύνει με ανακοίνωσή του ο δήμος της Κω που στηρίζει έμπρακτα τις έρευνες αυτές.

«Θεωρούμε ότι τα σενάρια που διακινούνται, ιδίως στο βαθμό που σπιλώνουν υπολήψεις, οικογένειες και ανθρώπους, που δεν βρίσκονται εν ζωή, δεν διευκολύνουν τις έρευνες, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει τεκμηρίωση.

Αντίθετα, δημιουργούν μια νοσηρή ατμόσφαιρα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο δήμος Κω, τονίζοντας, ότι αυτό που προέχει είναι να διευκολυνθούν και να ολοκληρωθούν οι έρευνες των Αρχών για την αναζήτηση της αλήθειας σε αυτή την υπόθεση.