Εορτάστηκε ο προστάτης της αστυνομίας Άγιος Αρτέμιος

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και στην περιοχή μας χθες η «ημέρα της Αστυνομίας» αλλά και ο προστάτης της ΕΛ.ΑΣ., Άγιος Αρτέμιος.

Έτσι χθες το πρωί τελέστηκε δοξολογία από την Α’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην πόλη της Ρόδου, ενώ από την Β’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου, η δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, στην πόλη της Κω, όπου παραβρέθηκαν οι Αρχές, οι τοπικοί φορείς, αντιπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού, καθώς και οι απόστρατοι του Σώματος. 

Παράλληλα αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου Τσουβαλα.
Επίσης, αξίζει να αναφερθεί πως στο πλαίσιο του εορτασμού, πραγματοποιήθηκε από 17 έως 20.10.2016, πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, για την Τράπεζα αίματος του Σώματος και για παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.

Μήνυμα δημάρχου: «Αρωγός ο Δήμος Ρόδου»
Με αφορμή τον εορτασμό της «ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγ. Αρτεμίου, θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους Έλληνες και τις Ελληνίδες Αστυνομικούς που υπηρετούν στο νησί της Ρόδου, οι οποίοι παρ’όλες τις δυσμενείς συνθήκες ανταποκρίνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις και τις ανάγκες της κοινωνίας μας.

Σε μια εποχή πρωτόγνωρων προκλήσεων, οι Έλληνες Αστυνομικοί, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με ζήλο και αυταπάρνηση αγωνίζονται καθημερινά για την προστασία των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας. Η Ρόδος μας, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους πιο ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, αποτελεί περίτρανη απόδειξη των επιδόσεων και του έργου που επιτελούν οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο νησί μας.

Καθώς όμως οι προκλήσεις είναι πολλές, απαιτείται συνεχής επαγρύπνηση, εντατικοποίηση των προσπαθειών, καθώς και συνεργασίες με όλους τους φορείς και τις αρχές για την ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά για τις προσπάθειές σας και να σας διαβεβαιώσω πως ο Δήμος Ρόδου θα συνεχίσει να είναι δίπλα σας και αρωγός στο δύσκολο, ομολογουμένως, έργο που έχετε αναλάβει.