Τιμητικές διακρίσεις για «Ροδολάτρεις» από το Ισραήλ

Τιμητικές διακρίσεις για «Ροδολάτρεις» από το Ισραήλ

Τιμητικές διακρίσεις για «Ροδολάτρεις» από το Ισραήλ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 354 ΦΟΡΕΣ

Η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου τίμησε «Ροδολάτρεις» του νησιού από το Ισραήλ τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016.

Τις τιμητικές διακρίσεις απένειμε ο Δήμαρχος Ρόδου κύριος Φώτης Χατζηδιάκος σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εθιμοτυπίας στο Δημαρχείο.

Η κυρία Hadassa και ο κύριος Carmi Rassabi από το Ισραήλ ήρθαν για πρώτη φορά στη Ρόδο το 1969 και έκτοτε την επισκέπτονται πολλές φορές το χρόνο έχοντας πλέον ξεπεράσει τις διακόσιες φορές.

Το ζεύγος Rassabi γνωρίζει πλέον κάθε γωνιά του νησιού καθώς το έχει γυρίσει οδικώς πάρα πολλές φορές αυτά τα χρόνια ξεναγώντας και τους φίλους και συγγενείς που τους ακολουθούσαν στις διακοπές τους.

Διατηρεί δύο σπίτια στα Κοσκινού τα οποία είναι διακοσμημένα παραδοσιακά με πιάτα στους τοίχους και κεντημένες πάντες στα ξύλινα μέρη τους ενώ οι παρεμβάσεις που έκαναν κατά την ανακαίνισή τους έγιναν σύμφωνα με τις υποδείξεις της Αρχαιολογίας.

Μιλούν αρκετά καλά την ελληνική γλώσσα και αποτελούν άτυπους πρεσβευτές της Ρόδου στη χώρα τους. Φίλοι και συγγενείς τους έχουν επισκεφθεί τη Ρόδο μαζί τους και έχουν επίσης μείνει εντυπωσιασμένοι από τις ομορφιές του νησιού.

Το ζεύγος Rassabi έχει αναπτύξει φιλικές σχέσεις με πολλούς Ροδίτες, μεταξύ των οποίων η οικογένεια του δικηγόρου κυρίου Κωνσταντίνου Βαρδέλλη, η οικογένεια του επιχειρηματία κυρία Νικόλου Πυράκη και η οικογένεια του τέως Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου κυρίου Παναγιώτη Καραγιάννη οι οποίοι και συνόδευσαν την κυρία και τον κύριο Rassabi στο Δημαρχείο.

Ο Δήμαρχος Ρόδου κύριος Φώτης Χατζηδιάκος, παρουσία της Αντιδημάρχου Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Απόδημων Ροδίων κυρίας Μαρίζας Χατζηλαζάρου, απένειμε την τιμητική διάκριση στο ζεύγος Rassabi ενώ τους χάρισε αναμνηστικά δώρα.

Η κυρία Rassabi τον ευχαρίστησε στην ελληνική γλώσσα για την τιμή που τους έγινε και απευθυνόμενη στο Δήμαρχο του είπε ότι μαζί με το σύζυγό της δεν είναι απλοί φίλοι της Ρόδου αλλά εραστές του νησιού. Τόνισε ότι θα συνεχίσουν να επισκέπτονται τη Ρόδο όσο το επιτρέπει η υγεία τους.

Μετά το πέρας της τελετής το ζεύγος Rassabi κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους σε γεύμα στο Casino της Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο