Παράγκα:  Ένα ελληνικό μαγειροτεχνείο που αποτελεί  σημείο συνάντησης των καλοφαγάδων

Στο χωριό του Ήλιου και της παράδοσης… στο χωριό Απόλλωνα της Ρόδου… μια αριστοτεχνικά φτιαγμένη «Παράγκα» γίνεται σημείο συνάντησης για όλους τους καλοφαγάδες του νησιού, ντόπιους και επισκέπτες!

Το Ελληνικό Μαγειροτεχνείο «Παράγκα», βρίσκεται στην είσοδο του χωριού Απόλλωνα και κατά το παρελθόν στέγαζε τη λέσχη των Ιταλών αξιωματικών. Σήμερα, οι οικογένειες Ευθυμίου και Σεντονά, ως άλλοι φρουροί της παράδοσης προσφέρουμε σε κάθε επισκέπτη τις αυθεντικές γεύσεις της ροδίτικης κουζίνας.

Η γη των Απολλώνων μας χαρίζει την πρώτη ύλη. Με περισσή φροντίδα δημιουργούν γεύσεις ξεχωριστές, που θυμίζουν κάτι από τα παιδικά μας χρόνια, τότε που ο ξυλόφουρνος της μαμάς γέμιζε με αρώματα τη γειτονιά. Σας καλωσορίζουν με ζεστή τραχανόσουπα και το τραπέζι στρώνεται με μια ποικιλία χειροποίητων ψωμιών, τοποθετημένα επάνω σε γλυφόνι, ασκινό, κλαδιά μυρτιάς και αλεσφακιά, που προσδίδουν το ιδιαίτερο άρωμά τους στο χωριάτικο ψωμί. Χόρτα εποχής και βότανα με ανθό αλατιού και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από τους ελαιώνες του Προφήτη Ηλία, μελιτζανομπουρεκάκια, πιταρούδια, γιαπράκια και ένα λαχταριστό ανθότυρο τυλιγμένο σε χωριάτικο φύλλο και σερβιρισμένο με γλυκό κρασοστάφυλο κάνουν την εμφάνισή τους και κλέβουν τις εντυπώσεις.

Η σάλα ευωδιάζει Ελλάδα, με τον επισκέπτη να καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε παραδοσιακά πιάτα μαγειρεμένα στον ξυλόφουρνο, στην τσούκα ή στα κάρβουνα. Καπαμάς με πλούσια γέμιση, κατσικάκι με φασόλια ή ρεβίθια, παστασούτα με χειροποίητα ζυμαρικά και μυζήθρα, καραβόλοι γιαχνί, ντόπια κρέατα και άλλες γεύσεις βασισμένες σε αυθεντικές ροδίτικες συνταγές που συνδυάζονται άψογα με οίνους από τα αμπέλια της Ρόδου. Το γλυκό του κουταλιού, νεράτζι ή σταφύλι, έρχεται εξ’ ουρανού, μέσα σε κλειστά φαναράκια που κρέμονται στην οροφή και προσγειώνονται περίτεχνα στο τραπέζι σας για να συμβάλλουν στις γλυκιές θύμισες της επίσκεψής σας.

Ο φιλόξενος χώρος της «Παράγκας» φτιαγμένος από πέτρα και ξύλο, διακοσμημένος με ζωγραφιστά πιάτα και πινελιές από τη ροδίτικη λαογραφία, δένει άψογα με το υπέροχο φυσικό τοπίο του χωριού και καλεί τον επισκέπτη να γευτεί συνταγές βγαλμένες από την ψυχή..
Σάββατα- Κυριακής και αργίες απο τις 13:00-21:30

ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΡΟΔΟΥ

Τηλέφωνο: (+30) 2246091247

Κιν. Τηλέφωνο: (+30) 6946287309
Email: info@paraga-apollona.gr
Ιστοσελίδα: https://www.paraga-apollona.gr
Facebook: https://www.facebook.com/paragarestaurant

Twitter: https://twitter.com/ParagaApollona