Στη... μέγγενη μικροπολιτικής  τα υδατοδρόμια

Την τελική υπογραφή του υπουργού ναυτιλίας περιμένει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, στο θέμα της δημιουργίας και λειτουργίας υδατοδρομίων στα νησιά, ώστε να κατατεθεί και το σχετικό νομοσχέδιο.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη αυτή χτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, δεν έκρυψε την αγανάκτησή του για τα εμπόδια που υπήρξαν στη διαδικασία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η περιφερειακή αρχή δέχτηκε ένα… απερίγραπτο κυνηγητό.
Μάλιστα τόνισε ότι όταν έρθει η ώρα θα αναφερθεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα που ευθύνονται γι’ αυτή την εξέλιξη, κάνοντας λόγο για μικροπολιτική και κομπλεξισμό.

«Σε αυτή τη χώρα καμία καλή πράξη δε μένει ποτέ ατιμώρητη, αυτό ισχύει και για τα υδατοδρόμια. Το κυνηγητό που έχουμε δεχτεί για το έργο είναι απερίγραπτο. Είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε γιατί μόνο καλό θα κάνει» δήλωσε ο περιφερειάρχης και συνέχισε λέγοντας: «Να σταματήσουν όσοι πολεμούν αυτή την πρωτοβουλία. Ακόμα και σήμερα να σταματήσει η περιφέρεια την εμπλοκή της έχει ήδη προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες σε αυτό το θέμα, αποτυπωμένες διοικητικά. Για παράδειγμα άλλαξε το επίπεδο των περιβαλλοντικών μελετών.
Το νομοσχέδιο είναι έτοιμο να κατατεθεί. Κάποια στιγμή όμως θα τα πω με ονοματεπώνυμο πόσο έχει χτυπηθεί αλύπητα αυτό το έργο.

Διαπιστώνω μικροπολιτική, ανοησία κομπλεξισμό κ.α. μακάρι να έβρισκα πίσω από αυτό επιχειρηματικά συμφέροντα  θα ήταν πιο εύκολο να τα ονοματήσεις.
Είναι ορισμένοι που θεωρούν ότι το παραγοντιλίκι τους είναι ιερότερο των αναγκών που έχει αυτός ο τόπος. Μας έστειλαν πίσω τις προγραμματικές συμβάσεις. Είχαμε υπογεγραμμένες συμβάσεις με όλα τα λιμενικά ταμεία και είχαν δοθεί οι εγκρίσεις. Αυτές λοιπόν τις συμβάσεις μας τις ακύρωσαν! Και όλο αυτό ξεκίνησε από την αποκεντρωμένη διοίκηση Αιγαίου…»