Ρόδος: 12χρονος χρήζει μεταμόσχευσης μυελού των οστών

Νέα ανακοίνωση, για την σωτηρία αυτή τη φορά 12χρονου αγοριού από τη Ρόδο, εξέδωσε πριν από λίγο ο Σύλλογος ΡΟΔΑΥΓΗ.

Το αγοράκι, που νοσηλεύεται στο Ογκολογικό ΕΛΠΙΔΑ,  χρήζει άμεσα μεταμόσχευσης μυελού των οστών, ενώ το άμεσο περιβάλλον του έχει ήδη προχωρήσει σε έλεγχο  ιστοσυμβατότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναζητούνται δότες και για ένα ακόμα τρίχρονο κοριτσάκι από τη Ρόδο, που πριν απο δέκα περίπου μέρες διαγνώστηκε με λευχαιμία και χρήζει και αυτό με τη σειρά του μεταμόσχευσης μυελού των οστών. 

Η κινητοποίηση για τα δύο παιδιά είναι αρκετά μεγάλη, ενώ αύριο Σάββατο, καλούνται όσοι συμπολίτες μας είναι απο 18 έως 45 ετών και δεν είναι δότες μυελού των οστών, να προσέλθουν στο γενικό Νοσοκομείο Ρόδου ούτως ώστε να γίνουν υποψήφιοι δότες. 

Αντίστοιχη κινητοποίηση έχει υπάρξει και σε άλλα νησιά του νομού μας. 

Στην έκτατη ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η ΡΟΔΑΥΓΗ αναφέρεται:

 

«Δυστυχώς  μετά από τηλεφωνική επικοινωνία εχθές το απόγευμα με μία μητέρα στα γραφεία του συλλόγου μας , πληροφορηθήκαμε ότι ένα ακόμα 12χρονο αγοράκι  από τη Ρόδο, χρήζει άμεσα μεταμόσχευσης μυελού των οστών . Όπως μας ενημέρωσε η μητέρα του παιδιού που βρίσκεται στο Ογκολογικό Ελπίδα ήδη έχει προβεί το άμεσο περιβάλλον για έλεγχο ιστοσυμβατότητας .

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΝΑ 3χρονο  ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΚΑΙ ΕΝΑ 12χρονο ΑΓΟΡΑΚΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ !!!!

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 3/12 ΑΠΟ ΤΙΣ 11:00 - 18:00 ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ (δίπλα από το κυλικείο) ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ .
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ 3χρονου ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ 12χρονου ΑΓΟΡΙΟΥ ΜΑΣ !!!

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από το τεράστιο ενδιαφέρον που υπάρχει θα συμμετέχουν και τα παρακάτω νησιά :
1) Η ΛΕΡΟΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ «ΖΩΗ» ΟΠΟΥ ΘΑ ΠAIΡΝΟΥΝ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ EΩΣ ΤΙΣ 18:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
2) Η ΤΗΛΟΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΠAIΡΝΟΥΝ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 18:00 TO ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
3) Η ΣΥΜΗ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΣΥΜΗΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΠAIΡΝΟΥΝ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΓΥΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 17:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
4) Η ΚΩΣ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΊΟ ΤΗΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΥ ΚΎΡΙΑΣ ΚΑΛΔΕΡΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΡΗΓΟΡΊΟΥ Ε 25 ΕΝΤΌΣ ΠΌΛΕΩΣ ΤΗΣ ΚΩ Τηλ. 2242025111 ΑΠΟ ΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 18:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΟΤΕΣ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΑΣ !!

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΡΟΔΑΥΓΗΣ