Τα γιαπράκια της Σαλάκου σε γαστρονομική εκδήλωση του Slow Food στην Αθήνα

Τα γιαπράκια της Σαλάκου σε γαστρονομική εκδήλωση του Slow Food στην Αθήνα

Τα γιαπράκια της Σαλάκου σε γαστρονομική εκδήλωση του Slow Food στην Αθήνα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1076 ΦΟΡΕΣ

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε στην Αθήνα από το Slow food, Convinium of Attica-Συμπόσιο Αττικής μία μοναδική γαστρονομική βραδιά αφιερωμένη στα Γιαπράκια της Σαλάκου και στη Ροδίτικη κουζίνα.

Το Slow Food είναι ένα Διεθνές «οικο-γαστρονομικό» κίνημα το οποίο εξαπλώνεται σε 50 χώρες και αριθμεί 80.000 μέλη. Οποιαδήποτε δράση, σε οποιαδήποτε χώρα κοινοποιείται σε όλο το παγκόσμιο δίκτυο. Ως εκ τούτου αποτελεί μεγάλη προβολή της γαστρονομίας μας κάθε φορά που γίνεται τέτοιου είδους εκδήλωση, η οποία αφορά την τοπική μας κουζίνα αλλά και τα τοπικά μας προϊόντα. Σε ένα αναγνωρισμένο εστιατόριο της Γλυφάδας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαλάκου το Σπήλαιο, μας πρόσφερε ένα υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι.

Αυγουστιάτικες θύμησες ξεπηδούσαν από τα πιάτα που ετοίμασαν οι κυρίες του Πολιτιστικού Συλλόγου το Σπήλαιο με περισσή φροντίδα και μεράκι. Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση, μέλη και φίλοι του Slow Food, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα διάσημα Γιαπράκια καθώς και συνταγές από την τοπική κουζίνα και παράδοση της Ρόδου, όπως κατσικάκι με ρεβύθια, ρεβυθοκεφτέδες, φακόρυζο, όρνιθα με λουκουμάκι κ.α. Οι γεύσεις έδεσαν αρμονικά με τα εκλεκτά κρασιά που πρόσφερε η Οινοποιΐα Καΐρ.

Απαραίτητα στο τραπέζι, το Σαλακενό ψωμί και τα μελεκούνια από το φούρνο της κυρίας Μαρίας στη Σάλακο. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς μάθαμε από τις κυρίες της Σαλάκου τα μυστικά της προετοιμασίας και της παρασκευής των ξεχωριστών και πεντανόστιμων εδεσμάτων. Ήταν μία βραδιά ξεχωριστή στην οποία αναδείχθηκε ο γαστρονομικός πλούτος της Ρόδου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη δημοσιογράφο γεύσης και συγγραφέα κ. Νίκη Μηταρέα η οποία στηρίζει την προβολή της τοπικής μας γαστρονομίας και ιδιαιτέρως στον κοσμήτορα του Slow food, Convinium of Attica, κ. Γρηγόρη Χριστοδούλου ο οποίος είναι λάτρης της Ρόδου την οποία και επισκέπτεται ανελλιπώς κάθε χρόνο και έχει αναδείξει επανειλημμένα τη Δωδεκανησιακή γαστρονομία μέσα από εκδηλώσεις του Slow Food.

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές