Στο τέλος Ιανουαρίου η δίκη για τον θάνατο του Ορέστη

Στο τέλος Ιανουαρίου 2017 θα συνεχιστεί η εκδίκαση, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, της υπόθεσης του 21χρονου Ορέστη Παπαγεωργίου που απεβίωσε ενώ υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία στη Σύμη.

Κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση ενώπιον του δικαστηρίου απολογήθηκαν οι πέντε κατηγορούμενοι γιατροί οι οποίοι αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται και τόνισαν μεταξύ άλλων ότι έκαναν αυτά που προβλέπονταν με βάση τις ειδικότητες τους.
Το δικαστήριο διέκοψε εκ νέου για τις 26 Ιανουαρίου 2017 το πρωί οπότε και θα συνεχίσει με τις αγορεύσεις των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής κ. κ. Θεόδωρο Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνο Νικόλη και Παναγιώτη Ρουμελιώτη και της υπεράσπισης κ.κ. Μανώλη Κουτσούκο, Στέλιο  Κιουρτζή, Γιώργο Μαυρομάτη, Ασημένη Βεργή και Εριέττα Βενετσιάνου.

Σημειώνεται πως η δίκη ξεκίνησε στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 με κατηγορούμενους  για ανθρωποκτονία από αμέλεια τους πέντε γιατρούς του νοσοκομείου της Ρόδου, οι οποίοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεν μερίμνησαν ως όφειλαν ώστε να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες εξετάσεις στον άτυχο 21χρονο και να του χορηγηθεί η προβλεπόμενη φαρμακευτική αγωγή για την περίπτωση του, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και ο ασθενής να παρουσιάσει στις 31 Μαρτίου 2011 εγκεφαλικό οίδημα και να οδηγηθεί σε εγκεφαλικό θάνατο μόλις σταμάτησε η υποστήριξή του από τα μηχανήματα στις 7 Απριλίου 2011.