Εκδήλωση στη Μόσχα για τον Νίκο Κασέρη

Εκδήλωση στη Μόσχα  για τον Νίκο Κασέρη

Εκδήλωση στη Μόσχα για τον Νίκο Κασέρη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 660 ΦΟΡΕΣ

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η μουσικο-καλλιτεχνική βραδυά που διοργανώνει στη Βιβλιοθήκη I.S. Turgenev (http://turgenev.ru/) το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού-Κ.Ε.Π.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε έναν από τους σημαντικότερους φωτογράφους της σύγχρονης Ελλάδας, στο Νίκο Κασέρη, δημιουργό μοναδικών φωτογραφιών της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Ρόδου, που είναι παγκοσμίως γνωστές.

Ο Νίκος Κασσέρης για τη δραστηριότητά του στη φωτογραφία και στις εκδόσσεις το 1996 βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) αξιοποιεί το πολυσχιδές φωτογραφικό και εκδοτικό έργο του Νίκου Κασέρη και το προβάλλει στο κοινό στις εκστρατείες του προώθησης ανά τον κόσμο του φυσικού κάλλους και του πολιτισμικού πλούτου της Ρόδου. Ωστόσο, ο Νίκος Κασέρης δεν ειδικεύεται μόνο στην τουριστική φωτογραφία· το έργο του είναι ταγμένο στην προβολή της πολιτισμικής κληρονομιάς της πατρίδας του, στις παραδόσεις, το σύγχρονο βίο των Ελλήνων, συνυφασμένο με την Ορθόδοξη Πίστη.

Διοργανωτής της μουσικο-καλλιτεχνικής βραδιάς ο στενός φίλος του Νίκου Κασέρη, Ρώσος επιστήμονας και συγγραφέας (μέλος της Ένωσης Τεχνοκριτικών και Συγγραφέων), Γιούρι Νετσιπορένκο (http://yuniko.ru/).

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
• παρουσίαση της έκθεσης φωτογραφίας του Νίκου Κασέρη «Ρόδον, χαίρε ...». Παρουσίαση του έργου του φωτογράφου (ομιλητές: συγγραφέας Γιούρι Νετσιπορένκο και ιστορικός της τέχνης Ντάρια Τιχομίροβα)·

• προβολή ντοκιμαντέρ για τη Ρόδο·

• καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το μουσικού συγκρότημα «Το Μεράκι» με τους Ντμίτρι Γκρίσιν (μπουζούκι) και Αλεξάνδρα Ντούντνικοβα (κιθάρα)·

• παρουσίαση του βιλίου Το αγόρι της χαρμοσύνης του Γιούρι Νετσιπορένκο (μεταφράστηκε στην ελληνική γλώσσα και εκδόθηκε στη Ρόδο), ανάγνωση αποσπασμάτων από το βιβλίο του ιδίου «Ο Γκόγκολ και οι Έλληνες» (γραμμένο ειδικά για την ελληνική έκδοση) και προβολή έργων του ζωγράφου Εβγκένι Ποντκολζίν.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το Πάντειο αφιερωμένη στο έργο του Δωδεκανήσιου καθηγητή Νίκου Κόνσολα

Ξανανοίγουν τα παραδοσιακά σπίτια της Λίνδου

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών