Αναδείχθηκε ανάδοχος για την καθαριότητα του νησιού της Ρόδου

Αναδείχθηκε ανάδοχος για την καθαριότητα του νησιού της Ρόδου

Αναδείχθηκε ανάδοχος για την καθαριότητα του νησιού της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 881 ΦΟΡΕΣ

Η κοινοπραξία ΕΝΑΚΤ Α.Ε.-ΣΤΗΡΙΞΙΣ Α.Ε.

Η κοινοπραξία «ΕΝΑΚΤ Α.Ε.-ΣΤΗΡΙΞΙΣ Α.Ε.», αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος στο διαγωνισμό που προκήρυξε ο Δήμος της Ρόδου για την ανάθεση μέρους του έργου της καθαριότητας σε ιδιώτη, μετά από την απόφαση που έλαβε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή Ρόδου.

Η κοινοπραξία «ΕΝΑΚΤ Α.Ε.-ΣΤΗΡΙΞΙΣ Α.Ε.», αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος του έργου με ποσοστό έκπτωσης 6% το οποίο πλέον με έναν μαθηματικό τύπο που έχει ο νέος νόμος ο οποίος στοχεύει στη βέλτιστη σχέση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών και της τιμής, κρίθηκε ότι η προσφορά είναι νόμιμη για το Δήμο.

Όσο για το τι σημαίνει η ανάδειξη προσωρινού αναδόχου, όπως εξηγεί ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Αντιδήμαρχος, κ. Σάββας Διακοσταματίου, μόλις η απόφαση αυτή της Οικονομικής αναρτηθεί στο «Διαύγεια», θα κληθεί ο ανάδοχος ο οποίος μέσα σε διάστημα δέκα έως είκοσι ημερών θα πρέπει να φέρει τα φυσικά παραστατικά που είχε αναφέρει στο ειδικό έντυπο που προβλεπόταν στην προκήρυξη, δηλαδή να αποδείξει στην πράξη αυτά που είχε σημειώσει σ’ αυτή την υπεύθυνη δήλωση.

Εφόσον όλα είναι εντάξει θα συνέλθει εκ νέου η Οικονομική Επιτροπή ώστε να τον ανακηρύξει οριστικό ανάδοχο του έργου. Ακολούθως η απόφαση θα σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο.

«Δηλαδή, είμαστε μέσα στους χρόνους που έχω προαναγγείλει και λίγο πιο μπροστά διότι δεν ασκήθηκαν ασφαλιστικά μέτρα κατά της προηγούμενης απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής και αυτό είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη για το Δήμο μας», δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου και εξέφρασε την ελπίδα να πάνε όλα καλά και μέσα με τέλη Απριλίου να έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος.

Σημειώνεται ότι οι Εταιρίες που αποκλείστηκαν είναι εκτός και σύμφωνα με τη νομική υπηρεσία δεν υπάρχει άλλη διαδικασία, αρκεί, όπως επεσήμανε ο κ. Διακοσταματίου, αυτά που έχει δηλώσει ο ανάδοχος να είναι όλα εντάξει και να προκριθεί από την Οικονομική. Σχολίασε, τέλος, ότι αυτή η εξέλιξη είναι θετική για το νησί και για τον τόπο, όπως και το γεγονός ότι στην Κοινοπραξία μετέχει ροδίτικη εταιρία.

Απόφαση υπέρ των εργαζομένων
Επίσης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής, ελήφθη μία απόφαση που δημιουργεί προηγούμενο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την πρώτη απόφαση που λαμβάνει ο Δήμος της Ρόδου να μην ασκήσει περαιτέρω ένδικα μέσα στο ΣτΕ για υποθέσεις των εργαζομένων του Δήμου Ρόδου που προήλθαν από Εταιρίες.

«Σταματά δηλαδή η ταλαιπωρία τους και χρησιμοποιώντας το νέο νόμο που ψηφίστηκε περί τα τέλη του 2012, αποφασίζουμε να αποδεχθούμε τις υπηρεσίες και τις εργασίες τους», εξήγησε ο κ. Διακοσταματίου.

Σημειώνεται ότι, η απόφαση αυτή, αφορά εργαζόμενους που ήρθαν στο Δήμο από Εταιρίες και σήμερα είναι γύρω στους 6-7. Στο Δήμο, χρησιμοποιώντας πια το δικαίωμα που τους δίνει ο νόμος, πήραν πολιτική απόφαση να παραιτηθεί από ένδικα μέσα από όλες αυτές τις περιπτώσεις και η χθεσινή ήταν η πρώτη τέτοια απόφαση που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή.

Διαβάστε ακόμη

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου. – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη

Ο Γιώργος Παυλούς, πρόεδρος της "Κολοσσός 2047", ορίστηκε εντεταλμένος Μεσαιωνικής Πόλης

Γ. Νικητιάδης: «Έως και 10% ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με το ΙΝΚΑ – Στο “κενό” οι υποσχέσεις της κυβέρνησης»

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη

Στη Ρόδο αύριο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος