Θα διανοιχθούν δύο νέες λεωφόροι στην Παλιά Πόλη

Θα διανοιχθούν δύο νέες λεωφόροι στην Παλιά Πόλη

Θα διανοιχθούν δύο νέες λεωφόροι στην Παλιά Πόλη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 177 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τετάρτη 24 Απριλίου 1957 Αριθ. Φύλλου 1806

ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΤΜΟΠΛΟΙΟΥ «ΑΧΙΛΛΕΥΣ» ΑΝΕΧΩΡΗΣΕΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ
Χθες την 10.30 πρωινήν ανεχώρησε διά του ατμοπλοίου «Αχιλλεύς» επιστρέφων εις Αθήνας, ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως κ. Καραμανλής, συνοδευόμενος υπό του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδη.

Τον κ. Πρωθυπουργόν προέπεμψαν ο Νομάρχης κ. Ρεμπάκος, ο βουλευτής κ. Χαρίτος, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Πετρίδης και εκπρόσωποι των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών του τόπου.
Εις την προβλήτα του λιμένος Μανδρακίου, απένειμον τιμάς προς τον αναχωρούντα πρόεδρον της Κυβερνήσεως, η Φιλαρμονική του Δήμου, άγημα ανδρών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και διμοιρία ανδρών της Βασιλικής Χωροφυλακής, νεάνιδες με κάνινστρα, έρανον αυτόν με άνθη.

Την αναχώρησιν του κ. Πρωθυπουργού εχαιρέτησεν επίσης διά ζητωκραυγών υπέρ της Κυβερνήσεως και χειροκροτημάτων, πλήθος λαού συγκεντρωθέν προς τούτο κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου Μανδρακίου.

ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑΝ ΑΓΟΡΑΝ ΡΟΔΟΥ ΘΑ ΔΙΑΝΟΙΧΘΟΥΝ ΔΥΟ ΝΕΑΙ ΛΕΩΦΟΡΟΙ
Χθες την πρωίαν εκπρόσωπος των καταστηματαρχών Παλαιάς Αγοράς επεσκέφθη τον Πρόεδρον της Κυβερνήσεως κ. Καραμανλήν και τον παρεκάλεσε και πάλιν διά την επίλυσιν του ζωτικού δι’ αυτού ζητήματος τη αξιοποιήσεως της περιοχής του Κάστρου.

Επί τη ευκαιρία, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Πετρίδης εζήτησε από τον κ. Πρωθυπουργόν να βοηθήση, διά την επίσπευσιν των προκαταρκτικών διατυπώσεων, διά την διάνοιξιν δύο λεωφόρων εις την Παλαιάν Πόλιν. Η πραγματοποίησις του εν λόγω έργου, θα τακτοποιήση, ως ετονίσθη, αμέσως το οξύ πρόβλημα της Παλαιάς Αγοράς.

Ο κ. Πρωθυπουργός συνέστησε προς τον κ. Νομάρχην κ. Ρεμπάκον την σύγκλησιν συσκέψεως με συμμετοχήν των ενδιαφερομένων διά την εξέτασιν γενικώς του ζητήματος και διά την λήψιν αποδεκτών εκ μέρους όλων αποφάσεων.

ΗΡΧΙΣΑΝ ΑΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΡΩΙΜΩΝ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΡΟΔΟΥ
Αφίχθησαν κατ’ αυτάς εις Ρόδον πολλοί έμποροι πρώιμων κηπευτικών, ενδιαφερόμενοι διά την αγοράν πρωίμων Ροδιακής παραγωγής. Ούτοι, προήλθον ήδη εις διαπραγματεύσεις και συνήψαν συμφωνίας, αγοράζοντες μεγάλας ποσότητας ντοματών και αγγουριών, τας οποίας απέστειλον εις την αγοράν των Αθηνών.
Κατά σχετικάς πληροφορίας, αι προσφερόμεναι τιμαία είναι εξαιρετικώς ικανοποιητικαί.

ΣΧΟΛΗ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΗΡΧΙΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑ ΔΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ Β. ΡΟΔΟΥ
Προχθές την 5ην απογευματινήν ήρχισεν εις Παραδείσι η λειτουργία της Σχολής Βασικής Εκπαιδεύσεως Βαθμοφόρων Προσκόπων υπό την διεύθυνσιν του Εκπαιδευτού κ. Ελένα.
Την εν λόγω Σχολήν θα παρακολουθήσουν υποψήφιοι βαθμοφόροι των Τοπικών Εφορειών Προσκόπων Βορείου Ρόδου και Σύμης.
Την πρωίαν σήμερον αφίκοντο 4 υποψήφιοι εκ Σύμης, θα φοιτήσουν δε 10 υποψήφιοι εκ Παραδεισίου, 5 εκ Κρεμαστής και 4 εκ Τριαντών.

ΠΥΡΚΑΪΑ ΕΙΣ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΝΙΑΣ
Την παρελθούσαν Πέμπτην εις την Κοινότητα Κρητηνίας εσημειώθη πυρκαϊα προκληθείσα εξ αγνώστων μέχρι στιγμής αιτίων.
Ως λέγεται κατά την διάρκειαν αυτής εκάησαν εκ του πλησίου δάσους 6 χιλιάδες δένδρα. Η εν λόγω πυρκαϊά κατεσβέστη μετά πάροδον αρκετών ωρών. Διενεργούνται σχετικώς ανακρίσεις.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Την πρωίαν χθες, ο πρόεδρος της Ενώσεως Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου κ. Εγγλέζος, συνοδευόμενος υπό αστυνομικών οργάνων, ενήργησεν έλεγχον εις διάφορα ξενοδοχεία της πόλεώς μας, εν σχέσει με την υπ’ αυτών χρησιμοποίησιν προσωπικού μη εφοδιασμένου δι’ επαγγελματικών βιβλιαρίων.
Κατά σχετικάς πληροφορίας, εκρατήθησαν τα ονόματα ωρισμένων ξενοδόχων μη συμμορφωθέντων προς τας κειμένας διατάξεις.

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΕΤΑΔ
Την πρωίαν προχθές επραγματοποιήθη με επιτυχίαν η προαναγγελθείσα εκδρομή της Ενώσεως Τουριστικής Αναπτύξεως Δωδεκανήσου εις Φιλέρημον και Κάμειρον, εις την τοποθεσίαν δε του Αγίου Σουλά εγένετο το ψήσιμο του Πασχαλινού αμνού.

Διαβάστε ακόμη

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"