Αυτοί που φεύγουν Αγαμέμνονας Χρυσανθακόπουλος

Αυτοί που φεύγουν Αγαμέμνονας  Χρυσανθακόπουλος

Αυτοί που φεύγουν Αγαμέμνονας Χρυσανθακόπουλος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 245 ΦΟΡΕΣ

Αντί μνημοσύνου

Γράφει ο πρωτοπρεσβύτερος
Κυριάκος Αναπ. Μανέττας
Κληρικός-Εκπαιδευτικός, εφημέριος ιερού ναϋδρίου Αγίας Ειρήνης-Τριών Ιεραρχών Παν/μίου Αιγαίου

Aπό την Παρασκευή (10 Μαρτίου 2017) συμπληρώθηκαν την περασμένη Πέμπτη (20 Απριλίου 2017) σαράντα ημέρες από την ημέρα που κοιμήθηκε τον αιώνιο ύπνο ο Αγαμέμνονας γνωστός σαν Μέμος Χρυσανθακόπουλος, από τους πρώτους που ξεκίνησαν στο Νιοχώρι στην οδό Ίωνος Δραγούμη ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, το ξενοδοχείο New York απέναντι από του Νίκου Μανέττα το Atladic.

Ο Μέμος Χρυσανθακόπουλος γεννήθηκε πριν από 82 χρόνια στο χωριό Κεραμιδιά της Πελοπονήσου. Αρχικά μαζί με τον εξάδελφό του Πέτρο Στάμο υπηρέτησαν σαν χωροφύλακες στη Ρόδο και οι δύο τους νυμφεύτηκαν τις κόρες του μακαριστού και πρακτικού ορθοπεδικού παπά-Κυριάκου Μανέττα, που υπηρετούσε στα Εισόδια του Νιοχωρίου Ρόδου.
Ο Πέτρος Στάμος πήρε την Παρασκευή Μανέττα και ο Μέμος Χρυσανθακόπουλος την Καθολική Μανέττα.

Επίσης την πρωτοκόρη την Κατίνα Μανέττα τη νυμφεύτηκε ο λεβέντης Νιοχωρίτης Κώτσος Κάζος και είχανε το γνωστό ξενοδοχείο Australia, στην Αλεξάνδρου Διάκου γωνία.
Εγκατέλειψαν οι δύο χωροφύλακες τις δουλειές τους, πήγανε ο Μέμος στην Αμερική δούλεψε σκληρά για 10 χρόνια και έφτιαξε το ξενοδοχείο New York.
Ο Πέτρος Στάμος και η Παρασκευή δούλεψαν στη Ρόδο και έφτιαξαν στην αρχή της Αλεξάνδρου Διάκου το ξενοδοχείο «Αιγαίον».

Ο Μέμος Χρυσανθακόπουλος ήτανε μια ήρεμη και γλυκειά φυσιογνωμία, άφησε πίσω του μια ωραία ανάμνηση στο Νιοχώρι, στην περιοχή που σκληρά δούλεψε μέχρι το θάνατό του, στο ξενοδοχείο και υπήρξε ένας αξιαγάπητος οικογενειάρχης, σύζυγος, πατέρας και παππούς.

Απέκτησαν με την Καθολική (Κική) Μανέττα δύο κόρες την Αναστασία (Τέτη) και τη Μαίρη.
Τις σπούδασαν, τις καλοτακτοποίησαν με αγάπη και στοργή, από τους λίγους πατεράδες και παππούδες ο Μέμος στα παιδιά και στα εγγόνια του.

Ο γαμπρός του ο Σάκης Γαβριηλίδης εκπαιδευτικός και τα δύο αγαπημένα του εγγόνια ο Αγαμέμνονας (Μέμος) απόφοιτος Νομικής Σχολής ΑΘηνών και ο Παναγιώτης επιστήμονας με πτυχίο στην Αθήνα.
Εγώ τα έγραψα αυτά σαν ανιψιός τους. Ευχαριστώντας τον που έζησε πάνω από 55 χρόνια στη Ρόδο, έντιμος, αξιοπρεπής, γαλήνιος και τίμησε την οικογένειά του παππού μας παπα-Κυριάκου Μανέττα.

Έφυγε την άνοιξη στην αγκαλιά της Τέτης και της Μαίρης των κορών του στην κλινική της Ρόδου «Euromedica». Επιθυμία του να ταφεί στο αγαπημένο του χωριό την Κεραμιδιά κοντά στους γονείς και τα αδέλφια του.

Τον τίμησαν όλα τα γύρω χωριά και (5) ιερείς της γύρω περιοχής. Πάσχα στην Κεραμιδιά έγινε η κηδεία του. Οι κόρες, ο γαμπρός, τα εγγόνια, τ’ ανίψια από τη Ρόδο, από Αμερική, εκατοντάδες χωριανοί τον αποχαιρέτησαν.

Οι γονείς του Παναγιώτης και Αναστασία Χρυσανθακοπούλου, οι πρόγονοί του, τ’ αδέλφια και οι συγχωριανοί του δέχτηκαν στη γη της Κεραμιδιάς έναν ωραίο, έναν μάγκα, έναν έφηβο στην ψυχή και στο χαρακτήρα, ένα αξιοπρεπή και γεμάτο ανθρωπιά και καλοσύνη πατριώτη τους.

Αυτόν που λάτρευε τη Ρόδο αλλά και το χωριό του την Κεραμιδιά, που ποτέ δεν την ξέχασε. Κάθε χρόνο την επισκεπτόταν. Εκεί στα καφενεία, στα καλντερίμια του χωριού, στο σπίτι που αγαπούσε ζει παντοτινά ο αγαπημένος μας Μέμος Χρυσανθακόπουλος. Να είσαι ήσυχος και γαληνεμένος.
Αιωνία σου η μνήμη.
Ευχαριστούμε το Θεό που σε γνωρίσαμε.

Διαβάστε ακόμη

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"