Δύο συλλήψεις στην Κάλυμνο για χασίς και αρχαίους αμφορείς

Δύο συλλήψεις στην Κάλυμνο για χασίς και αρχαίους αμφορείς

Δύο συλλήψεις στην Κάλυμνο για χασίς και αρχαίους αμφορείς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 312 ΦΟΡΕΣ

Με 800 γραμμάρια χασίς, τα οποία είχαν φέρει από την Αθήνα και δύο αρχαίους αμφορείς, συνελήφθησαν στην Κάλυμνο ένας 22χρονος και μία 35χρονη, οι οποίοι παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Καλύμνου, οι οποίοι αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στη διάθεση τους για τις «κινήσεις» του ζευγαριού, το είχαν θέσει σε διακριτική παρακολούθηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν μερικές ημέρες ο 22χρονος ο οποίος είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές της περιοχής, καθώς και παλαιότερα είχε συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα, μετέβη στην Αθήνα, όπου φέρεται να προμηθεύτηκε ποσότητα 800 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης.

Στη συνέχεια, ο 22χρονος επιβιβάστηκε σε πλοίο της γραμμής για την Κω.
Στο μεταξύ, η 35χρονη μετέβη από την Κάλυμνο στην Κω, όπου παρέλαβε τον 22χρονο μαζί με τα ναρκωτικά και στη συνέχεια επέστρεψαν στο νησί τους.

Εκεί τους περίμεναν οι αστυνομικοί του Τμήματος Καλύμνου, οι οποίοι και τους ακινητοποίησαν μόλις βγήκαν από το πλοίο. Σε έλεγχο που τους έκαναν, βρήκαν στην κατοχή της 35χρονης την ποσότητα των 800 γραμμαρίων χασίς και στον 22χρονο τέσσερα ναρκωτικά χάπια χωρίς ιατρική συνταγή.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι όπου διέμεναν ο 22χρονος με την 35χρονη όπου και εντοπίστηκαν:
• Δυο πήλινοι αμφορείς, οι οποιοι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Ν.3028/02 «Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής κληρονομιάς» και χρονολογούνται στους ύστερο-ρωμαϊκούς χρόνους.

• Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (μισό γραμμάριο)

• Θρυματιστής κάνναβης

• Ένα σακίδιο με υπολείμματα κάνναβης

Όλα τα ανευρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο