Διαγωνισμός παραδοσιακής ροδίτικης κουζίνας τον Αύγουστο

Διαγωνισμό παραδοσιακής ροδίτικης κουζίνας θα διοργανώσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Αύγουστο στο πλαίσιο της πανελλήνιας έκθεσης Κρεμαστής, με τη συμμετοχή μελών της λέσχης αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

Ο διαγωνισμός εντάσσεται στις παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το διάστημα κατά το οποίο θα είναι ανοιχτή η 52η έκθεση χειροτεχνίας, ενώ σημειώνεται ότι τα προϊόντα θα σερβίρονται στο περίπτερο που θα διατηρεί η Περιφέρεια στη διοργάνωση.

Το θέμα εγκρίθηκε στην οικονομική επιτροπή κατά την οποία και ψηφίστηκε ποσό 5.580 ευρώ για την κάλυψη των δαπανών με την απόφαση να έχει ως εξής:

Εγκρίνουμε τη συνδιοργάνωση της ΠΝΑΙ με τη Λέσχη Αρχιμαγείων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων παράλληλων δράσεων-γαστρονομικών εκδηλώσεων στις οποίες θα μαγειρεύουν σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων τοπικά εδέσματα, καθώς και τη διεξαγωγή Διαγωνισμού Παραδοσιακής Ροδίτικης Κουζίνας στο πλαίσιο της συμμετοχής της ΠΝΑΙ στην 52η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής η οποία θα πραγματοποιηθεί 11 με 23 Αυγούστου 2017 στην Κρεμαστή στη Ρόδο.

Η ΠΝΑΙ πρόκειται να καλύψει:
Α) Την αγορά υλικών για τις μαγειρικές δραστηριότητες της Λέσχης Αρχιμαγείρων κατά τη διάρκεια των γαστρονομικών εκδηλώσεων.

Β) Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής για 2 νύχτες 2 ατόμων (σεφ ή/ και δημοσιογράφων γεύσης καταξιωμένων στον ελληνικό χώρο) που θα συμμετέχουν ως μέλη της κριτικής επιτροπής του Διαγωνισμού Παραδοσιακής Ροδίτικης Κουζίνας.

Γ) Την αγορά και την τύπωση αναμνηστικών πλακετών, οι οποίες θα απονεμηθούν στους 3 πρώτους νικητές του Διαγωνισμού Παραδοσιακής Ροδίτικης Κουζίνας.

Δ) Τη δημιουργία και την εκτύπωση αναμνηστικών διπλωμάτων για την συμμετοχή των υπόλοιπων διαγωνιζομένων.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων θα προσφέρει τις υπηρεσίες της καθ΄ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης μαγειρεύοντας επί τόπου εδέσματα τα οποία θα σερβίρονται στο περίπτερο της ΠΝΑΙ, μέλη της θα συμμετέχουν ως κριτική επιτροπή στο Διαγωνισμό Παραδοσιακής Ροδίτικης κουζίνας κ.λπ.