Λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις πιστοποίησης εστιατορίων στο δίκτυο «Aegean Cuisine»

Λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις πιστοποίησης εστιατορίων στο δίκτυο «Aegean Cuisine»

Λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις πιστοποίησης εστιατορίων στο δίκτυο «Aegean Cuisine»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 287 ΦΟΡΕΣ

Νέα φάση πιστοποίησης εστιατορίων με βάση το πρότυπο Aegean Cuisine ξεκινά το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Πρόκειται για την Γ’ Φάση Πιστοποίησης προκειμένου νέες επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης να ενταχθούν στο Δίκτυο και οι παλιές να ανανεώσουν το σήμα τους. Και αυτή η φάση πιστοποίησης, όπως και οι δύο προηγούμενες, θα διεξαχθεί χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις, καθώς η χρηματοδότηση έχει διασφαλιστεί από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου.

Όπως είναι ήδη γνωστό, σκοπός του Δικτύου AegeanCuisine, είναι η αξιοποίηση της πλούσιας οινο-γαστρονομικής παράδοσης των νησιών του Αιγαίου προς όφελος τόσο των επιχειρήσεων όσο και του προορισμού με την καθιέρωση του ως ιδανικός γαστρονομικός προορισμός.

Στο Δίκτυο εντάσσονται/παραμένουν επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης, οι οποίες πληρούν κριτήρια που έχουν οριστεί σε συνεργασία με τον φορέα πιστοποίησης TUVHELLAS. Οι επιχειρήσεις που θα λάβουν την πιστοποίηση θα έχουν τη δυνατότητα, πέραν της γαστρονομικής ταυτότητας που θα αποκτήσουν, να προβληθούν μέσα από πλήθος άλλων δράσεων του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και συνεργαζόμενων φορέων.

Το έντυπο της Αίτησης, οι Τεχνικές Προδιαγραφές του Προτύπου και η Διαδικασία Απονομής Σήματος AegeanCuisine, είναι διαθέσιμα στις ιστοσελίδες www.ebed.gr και www.detap.gr, καθώς και στα γραφεία της Δ.ΕΤ.Α.Π. (Γρηγορίου Λαμπράκη 8, Ρόδος). Το σύνολο των επιτόπιων επιθεωρήσεων προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος της τουριστικής περιόδου 2017 και τα πιστοποιητικά θα έχουν διετή διάρκεια.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν την αίτηση τους, συνοδευόμενη από την άδεια λειτουργίας του καταστήματος και έναν κατάλογο/μενού, το αργότερο έως την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@detap.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Δ.ΕΤ.Α.Π. στα τηλ. 2241044280 κα Ευαγγελία Τσατταλιού και 2241044288 κα Μαρία Τσαμπικάκη.

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές