Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για το Νοσοκομείο της Λέρου

Τα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου της Λέρου αναδεικνύει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Επισημαίνει τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου το οποίο καλείται να διαχειριστεί ένα μεγάλο αριθμό συμβάντων και ζητά στη νέα προκήρυξη για την κάλυψη 400 θέσεων στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών να υπάρξει πρόβλεψη για 3 προσλήψεις στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου της Λέρου.

Παράλληλα, ο κ. Κόνσολας αναδεικνύει το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί με την επικείμενη λήξη, το επόμενο δίμηνο, των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών του νοσοκομείου, ζητώντας να παραταθούν οι συμβάσεις προκειμένου να μην υπάρξουν νέα κενά και να διαταραχθεί η λειτουργία του νοσοκομείου.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα:

Ερώτηση

Προς Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Κάλυψη των αναγκών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου της Λέρου και άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος με τη λήξη των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών»

Κύριε Υπουργέ,

Το Νοσοκομείο της Λέρου δεν καλύπτει μόνο τις ανάγκες δημόσιας υγείας των κατοίκων του νησιού και άλλων μικρότερων νησιών, αλλά και τις ανάγκες των επισκεπτών κατά την τουριστική περίοδο.

Οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό είναι δεδομένες και πρέπει να καλυφθούν άμεσα, ιδιαίτερα, μάλιστα, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, το οποίο καλείται να διαχειριστεί ένα μεγάλο αριθμό συμβάντων.

Το Υπουργείο Υγείας, το οποίο προγραμματίζει προκήρυξη για την κάλυψη 400 θέσεων ιατρικού προσωπικού για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, οφείλει να θέσει κατά προτεραιότητα την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που υπάρχουν στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Λέρου και να προκηρύξει τρεις τουλάχιστον θέσεις.

Με δεδομένο, επίσης, ότι σε δύο μήνες λήγουν οι συμβάσεις των επικουρικών ιατρών που τοποθετήθηκαν στο νοσοκομείο της Λέρου, ελλοχεύει ο κίνδυνος να δημιουργηθούν νέα κενά στο Νοσοκομείου της Λέρου. Θα έπρεπε να εξεταστεί εγκαίρως η ανανέωση των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Πόσες θέσεις προτίθεται να κατανείμει στη νέα προκήρυξη το Υπουργείο Υγείας για την κάλυψη των αναγκών του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Λέρου;

2. Ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τις συμβάσεις των επικουρικών γιατρών του Νοσοκομείου της Λέρου οι οποίες λήγουν το επόμενο δίμηνο; Προτίθεται να τις ανανεώσει προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου