Βαριές καταδίκες για κλοπές σε δύο αδέλφια τσιγγάνους

Βαριές καταδίκες για κλοπές σε δύο αδέλφια τσιγγάνους

Βαριές καταδίκες για κλοπές σε δύο αδέλφια τσιγγάνους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 659 ΦΟΡΕΣ

Βαρύς έπεσε ο «πέλεκυς» της δικαιοσύνης σε δύο αδέλφια – αθίγγανους- οι οποίοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη έξι ετών ο καθένας για δέκα κλοπές που διέπραξαν πέρυσι, σε διάφορα σπίτια σε χωριά της Ρόδου από όπου αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα αξίας 30.000 ευρώ!

Ειδικότερα, το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δεν αναγνώρισε κάποιο ελαφρυντικό για τους δύο ΡΟΜΑ ηλικίας 26 και 23 ετών αντίστοιχα και τους έκρινε ένοχους επιβάλλοντας τους την παραπάνω ποινή με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης οι αθίγγανοι δια του δικηγόρου τους κ. Στέλιου Αλεξανδρή άσκησαν έφεση και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό.

Η υπόθεση αποτελεί μία επιτυχία του προσωπικού του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού, και εξιχνιάστηκε στις 9 Νοεμβρίου 2016 το βράδυ με την σύλληψη του 23χρονου και την παραπομπή του στη δικαιοσύνη, ενώ ο αδελφός του και ένας ακόμη ομόφυλος του που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, διέφευγαν της σύλληψης και αναζητούνταν.

Από την ανακρίτρια Ρόδου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος των δύο ΡΟΜΑ και στις 7 Δεκεμβρίου 2016 το πρωί αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας εντόπισαν στην πόλη της Ρόδου τον 26χρονο και τον συνέλαβαν.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, η υπόθεση απασχολούσε το προηγούμενο διάστημα το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, αστυνομικοί του οποίου και αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες που είχαν στη διάθεση τους εντόπισαν τους τρεις κατηγορουμένους τη στιγμή που επιχειρούσαν να διαρρήξουν κατοικία στην Κρεμαστή Ρόδου και μετά από πεζή καταδίωξη κατάφεραν να συλλάβουν τον 23χρονο.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε σε συνδυασμό με αξιολόγηση στοιχείων που προέκυψαν διαπιστώθηκε ότι, οι κατηγορούμενοι ενεργώντας ως ομάδα εντόπιζαν κατοικίες από τις οποίες οι ένοικοι απουσίαζαν και αφού τις παραβίαζαν, αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή κ.α..

Από την ανάλυση της εγκληματικής τους δραστηριότητας διακριβώθηκε ότι, κατά το χρονικό διάστημα 16 Οκτωβρίου έως 9 Νοεμβρίου 2016 διέπραξαν συνολικά δέκα διαρρήξεις-κλοπές σε κατοικίες, από τις οποίες πέντε στην Ιαλυσό, τέσσερις στην Κρεμαστή και μια στην Παστίδα Ρόδου.

Εκτιμάται ότι, η άξια των αντικειμένων και χρημάτων που αφαίρεσαν υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες, προσωπικό έγγραφο του κατηγορουμένου είχε εντοπιστεί σε σπίτι όπου το διέρρηξε, το οποίο και βρήκαν οι αστυνομικοί, αρχίζοντας να διερευνούν την υπόθεση. Απολογούμενοι και οι δύο αθίγγανοι αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται, ενώ το ίδιο έπραξαν και στο δικαστήριο χθες όπου ο 23χρονος παραδέχτηκε τη διάπραξη μίας και μόνο κλοπής, ενώ ο αδελφός του δήλωσε αθώος.

Σημειώνεται πως μετά τις απολογίες τους ο 23χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος, ενώ ο 26χρονος αδελφός του είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο