Τελείωσε το 7ο Φεστιβάλ ταινιών ψυχικής υγείας

H  Εταιρεία Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων «Πανάκεια» διοργάνωσε για άλλη μια χρονιά με επιτυχία το 7ο Φεστιβάλ Ταινιών Ψυχικής Υγείας από 10 Ιουλίου έως 16 Ιουλίου στο Θερινό Κινηματοθέατρο Ρόδον, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας.

Φέτος οι ταινίες που επιλέχθησαν αφορούσαν μία ψυχωσική, νευρωσική ή συναισθηματική διαταραχή αλλά και για πρώτη φορά παρουσίαζαν στοιχεία πρόληψης, αυτά δηλαδή που διατηρούν την ψυχική υγεία όπως η αγάπη, η αυτοεκτίμηση, η αυτοπεποίθηση, η αποδοχή, οι υψηλοί στόχοι, οι σταθεροί συναισθηματικοί δεσμοί.

 


Μετά την προβολή των ταινιών το προσωπικό της "Πανάκεια" απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού που έδειξε περισσότερο ενημερωμένο για την ψυχική υγεία αλλά και προβληματισμένο δεδομένης της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα. Επιπλέον, φάνηκε ότι οι μύθοι που ακολουθούν συχνά την ψυχική ασθένεια καταρρίπτονται και ότι η πρόληψη, η ενημέρωση, η έγκυρη διάγνωση και η αναζήτηση βοήθειας τίθενται σε προτεραιότητα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς για τη συμμετοχή σας, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη συνδιοργάνωση, το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Άθλησης Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) για την παραχώρηση του κινηματοθέατρου «Ρόδον», το οποίο όλες αυτές τις ημέρες ξαναγεννιέται και «θυμίζει παλιές καλές εποχές», όπως μας λέει το κοινό. Ευχαριστούμε ακόμη την Κινηματογραφική Λέσχη Θέασις για την καθοδήγηση και την τεχνική υποστήριξη αλλά και το Ραδιόφωνο Λυχνάρι ως χορηγό επικοινωνίας.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Παιδικό Φεστιβάλ στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2017 που έχει ως στόχο την ενημέρωση των γονέων σε θέματα οικογενειακών σχέσεων, αξιών και διαπαιδαγώγησης των παιδιών.