«Λύγισε» η Ειρήνη Σβύνου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκινησιακής φόρτισης έγινε η τοποθέτηση της Ειρήνης Σβύνου στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.

Η περιφερειακή σύμβουλος που όπως είναι γνωστό κατάγεται από την Κω, βούρκωσε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της για τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νησί της.

Με τρεμάμενη φωνή αναφέρθηκε στα θλιβερά περιστατικά που συμβαίνουν από τα ξημερώματα στην Κω, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «το νησί δεν είμαι πλέον προσφυγόπληκτο, είναι πλέον και σεισμόπληκτο, καθώς έχει υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές».

Η κ. Σβύνου σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «η φύση πρέπει να είναι πιο ευμενής με τους ανθρώπους που παλεύουν και τους ανθρώπους που προσπαθούν να είναι λεβέντες στον τόπο τους», ζητώντας ακολούθως συγγνώμη για την συγκινησιακή φόρτιση.

«Εύχομαι κουράγιο και δύναμη στους συμπατριώτες μας και να κρατήσουν όρθιο τον τόπο τους», είπε στη συνέχεια της τοποθέτησής της, ζητώντας συνάμα γρήγορες αποφάσεις από την πολιτεία για την επούλωση των «πληγών» του νησιού.

Καταλήγοντας η κ. Σβύνου σχολίασε πως «ο σεισμός ήρθε μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και πάνω που η Κως έβρισκε και πάλι τους ρυθμούς της».