Επίσκεψη του Δημήτρη Γάκη στους Λειψούς

Τους Λειψούς επισκέφθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης στις 22 Αυγούστου, συμμετέχοντας στις πανηγυρικές εκδηλώσεις του νησιού για τη γιορτή της «Παναγίας του Χάρου».

Ο Δημήτρης Γάκης παραβρέθηκε στον πανηγυρικό εσπερινό για τη γιορτή της Παναγίας του Χάρου στο ομώνυμο Μοναστήρι και συμμετείχε στην πομπή και στις εορταστικές εκδηλώσεις του φημισμένου πανηγυριού που οργανώνεται από το Δήμο Λειψών κάθε χρόνο. Αναφερόμενος στη μεγάλη γιορτή της Παναγιάς του Χάρου στους Λειψούς, ο βουλευτής Δωδεκανήσου επεσήμανε τη μοναδική στη χριστιανική παράδοση απεικόνιση που καθιστά απόλυτα μοναδική την εικόνα της Παναγίας του Χάρου και δήλωσε ότι κάθε τόπος στην ηπειρωτική και στη νησιωτική Ελλάδα έχει ξεχωριστά έθιμα και παραδόσεις για αυτήν την μοναδική περίοδο γιορτών του καλοκαιριού που γιορτάζεται η Παναγία. «Οι γιορτινές μέρες του 15Αύγουστου σε όλη τη χώρα, ενώνουν τους ανθρώπους και αναδεικνύουν τις υψηλές πολιτισμικές αξίες του Λαού μας», είπε ο βουλευτής.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στους Λειψούς, ο Δημήτρης Γάκης συναντήθηκε με το Δήμαρχο του νησιού και συζήτησε με κατοίκους και εκπροσώπους τοπικών αναπτυξιακών και παραγωγικών φορέων την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και τις αναπτυξιακές δυνατότητες των Λειψών, θέτοντας στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων των μικρών νησιών, συνδέοντας τες με συγκροτημένες αναπτυξιακές και πολιτικές προτάσεις και αποφάσεις.

Στο παραπάνω πλαίσιο, ο Δημήτρης Γάκης, υπογράμμισε τη σημασία της προώθησης της καινοτομίας και των τοπικών ειδικεύσεων στην οικονομία, τις δυνατότητες της συνέργειας πρωτογενούς τομέα – τουρισμού στην αναπτυξιακή δυναμική του νησιού (με στήριξη των μικρών παραγωγικών μονάδων) και τις προοπτικές που δίνει ο συνδυασμός των ειδικών αναπτυξιακών προγραμμάτων στη νησιωτική Ελλάδα με τη λειτουργία μιας τράπεζας ειδικού σκοπού.

Η δημιουργία μιας αναπτυξιακής Τράπεζας, σημείωσε ο βουλευτής, αποτελεί στόχο με υψηλή προτεραιότητα για την κυβέρνηση, στην προσπάθεια εδραίωσης συνθηκών σταθερής και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής στήριξης των Περιφερειών της χώρας.