Σύσκεψη για την αποκατάσταση της ζημιάς στο Μόντε Σμιθ

Ευρεία σύσκεψη συγκαλεί σήμερα ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, άμα τη αφίξει του από Γερμανία, με αντικείμενο την όσο το δυνατόν πιο άμεση αποκατάσταση της καταστροφής που προκλήθηκε στο Λόφο του Αγίου Στεφάνου στο Μόντε Σμιθ, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις προηγούμενες ημέρες και έκανε τους πάντες να ανησυχήσουν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο Δήμαρχος συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του, σήμερα, Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου, Ανάπτυξης κ. Γιωργος Πόκκιας, Πολιτικής Προστασίας κ. Αγαπητός Πάλλας και Περιβάλλοντος κα Λίτσα Κρεμαστινού, καθώς και ο Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ρόδου κ. Μίλτος Παγκάς, όπως επίσης εκπρόσωποι από την Περιφέρεια, την αρχαιολογία, το Δασαρχείο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε στο λόφο του Αγίου Στεφάνου μπορεί (ευτυχώς) να κατασβέστηκε γρήγορα χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της ΠΥΡ και όσων συνεπικουρούν το έργο της, όμως προκάλεσε ανατριχίλα στις Αρχές και το ροδιακό λαό αφενός γιατί πρόκειται για ένα εμβληματικό σημείο της πόλης, απαράμιλλης ομορφιάς, και αφετέρου λόγω της επικινδυνότητας εξάπλωσής της προς τον αστικό ιστό.
Ακριβώς, λοιπόν, λόγω της εξαιρετικής και συμβολικής σημασίας του λόφου του Αγίου Στεφάνου για την πόλη της Ρόδου, ο Δήμαρχος συγκαλεί σήμερα σύσκεψη με εκπροσώπους όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών καθώς και των αρμοδίων συνεργατών του ώστε να αναλυθεί το μέγεθος της ζημιάς (σ.σ. απόντος και του ιδίου τις προηγούμενες ημέρες), καθώς και ο τρόπος της άμεσης αποκατάστασής της.