Στον τελικό παγκόσμιου διαγωνισμού συμμετείχε το ροδίτικο παγωτό

Μπορεί να μην κατέκτησε κάποιο από τα βραβεία της πρώτης τριάδας, όμως αυτό κάθε άλλο παρά μειώνει το γεγονός ότι το εργαστήριο παγωτού, «Παλλάδιον», στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, φτιάχνει ένα από τα καλύτερα παγωτά της Ευρώπης και συμμετείχε στον παγκόσμιο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Ρίμινι της Ιταλίας, πριν από λίγες μέρες, 8-10 Σεπτεμβρίου!

Πρόκειται για τον τελικό του  Παγκόσμιου Διαγωνισμού Παγωτού  GELATO WORLD TOUR – GRAN FINALE, για την πραγματοποίηση του οποίου, τα τελευταία 3 χρόνια, διαγωνίστηκαν 2000 gelato chefs από όλες τις χώρες του κόσμου!

Αρχικά γίνεται διαγωνισμός σε κάθε χώρα και στη συνέχεια σε κάθε ήπειρο.  Το εισιτήριο για τον μεγάλο  τελικό του Ρίμινι GELATO WORLD TOUR –GRAN FINALE  κατάφεραν να πάρουν οι 36 καλύτερες γεύσεις  από 20 μόνο χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, με τη γεύση και την ποιότητα του Εργαστήριου  παγωτού «Παλλάδιον» του κ. Δημήτρη Χαραλάμπους, που βρίσκεται στην Παλιά Πόλη της Ρόδου.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι, πριν το μεγάλο τελικό, το «Παλλάδιον» διαγωνίστηκε στην Ελλάδα όπου πήρε την πρώτη θέση και στη συνέχεια στην Ιταλία (σ.σ. στη Μπολόνια) που κατάφερε να πάρει την 3η θέση πανευρωπαϊκά και μαζί το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό!

Στον τελικό, εκτός από την κριτική επιτροπή και τους δημοσιογράφους, ψηφίζει και ο κόσμος που επισκέπτεται το Πάρκο Φεντερίκο Φελίνι του Ρίμινι και δοκιμάζει τα παγωτά. Πρόκειται για μια τεράστια διοργάνωση, στην οποία η συμμετοχή και μόνο αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και μοναδική εμπειρία.

Το «Παλλάδιον» φορώντας τη φανέλα της εθνικής έδωσε το καλύτερο που μπορεί: Ένα εκπληκτικό παγωτό με αγνά και φρέσκα υλικά από τον τόπο μας. Η γεύση με την οποία συμμετείχε ήταν Φιστίκι Αράπικο με Αλμυρή Καραμέλα (Salted Caramel Peanuts). To γάλα ήταν από τη Ρόδο και τα φιστίκια από την Καλαμάτα.  Στο σημείο αυτό θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στο ΑΠΛΩΣ ΦΡΕΣΚΟ, χωρίς τη συνδρομή του οποίου το εργαστήριο δεν θα μπορούσε να μεταφέρει το γάλα  και τα υπόλοιπα υλικά στο Ρίμινι. 

 

 

Το περίπτερο που τους παραχωρήθηκε από τη διοργάνωση για την έκθεση του παγωτού,  έγινε πόλος έλξης χιλιάδων Ιταλών που επισκέφθηκαν το Πάρκο Φεντερίκο Φελίνι τις 3 ημέρες που κράτησε η εκδήλωση καθώς και δεκάδων δημοσιογράφων απ’ όλες τις χώρες του κόσμου που κάλυψαν το γεγονός. 

H προβολή ήταν τεράστια όχι μόνο για το «Παλλάδιον»  αλλά και για τη Ρόδο και για την Ελλάδα.  Η ανταπόκριση και η αγάπη του κόσμου ήταν συγκινητική, λέει η ροδίτικη αποστολή. Παγκόσμιος πρωταθλητής του παγωτού σε αυτόν τον τελικό ανακηρύχθηκε η Ιταλία. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι θέση πήρε το εργαστήριο από τη Ρόδο καθώς πρέπει να βγει η συνολική κατάταξη.

Ωστόσο, πραγματικότητα είναι ότι ήδη, και ως νησί και ως χώρα, έχουμε κερδίσει πολλά από αυτή τη διοργάνωση καθώς δεν είναι λίγο να γνωρίζει όλος ο κόσμος με σιγουριά, ότι ένα από τα τρία καλύτερα παγωτά της Ευρώπης θα το βρει σε ένα μικρό εργαστήριο παγωτού στην Παλιά Πόλη της Ρόδου!..