Πάει για κλείσιμο το Δημόσιο ΙΕΚ Καλύμνου

Σοβαρές καταγγελίες από το Διευθυντή του ΙΕΚ Καλύμνου για τη μη στελέχωση,  τη μετακίνησή του στην Κω  και την άρνηση του Δημάρχου παραχώρησης χώρου για τη λειτουργία τμήματος Μαγειρικής- Ζαχαροπλαστικής

 Σε ανακοίνωσή του ο Διευθυντής του Δημόσιου ΙΕΚ Καλύμνου Νικόλαος Τσιούγκαρης εκθέτει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί για την φετινή περίοδο με αποτέλεσμα το ΙΕΚ να κινδυνεύει να κλείσει.

Ο Διευθυντής αναφέρεται στη μη στελέχωση σε Διοικητικό προσωπικό, στην μετακίνησή του ως Διευθυντή  στην Κω και στην άρνηση του Δημάρχου να παραχωρήσει το χώρο στο ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ,  όπου γίνονται εδώ και 2 χρόνια τα εργαστηριακά μαθήματα του τμήματος  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ –ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή του Διευθυντή του ΙΕΚ Καλύμνου:
«Η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει και μαζί μ’ αυτή και τα προβλήματα.
Το πρώτο πρόβλημα είναι η στελέχωση σε διοικητικό προσωπικό του ΙΕΚ, που οφείλεται στη μη έγκαιρη απόσπαση ενός εκπαιδευτικού. Αποτέλεσμα είναι η μεταφορά μου ως Δ/ντή στην Κω για την πρόσληψη των εκπαιδευτών του ερχόμενου εξαμήνου και όπως φαντάζομαι, η συνέχεια θα είναι να μεταφερθούν οι αρμοδιότητες και η διοίκηση στο ΔΙΕΚ της Κω.

Το δεύτερο πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν ο δήμαρχος Καλύμνου αρνήθηκε πεισματικά να μας παραχωρήσει το χώρο στο Θεατράκι του χωριού, όπου γίνονται εδώ και 2 χρόνια τα εργαστηριακά μαθήματα του τμήματος Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής, θέλοντας να τον μετατρέψει σε δημοτικό χώρο υγείας. Χώρο που παραλάβαμε σε άσχημη κατάσταση, βάψαμε εσωτερικά-εξωτερικά αλλάξαμε τζάμια και όλα αυτά με δικά μας έξοδα.

Το αποτέλεσμα θα είναι το τμήμα μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής να μην ξαναδημιουργηθεί  στην Κάλυμνο και 30 παιδιά, που τόσο το έχουν ανάγκη να μην ακολουθήσουν το επάγγελμα που θέλουν. Να θυμίσω ότι το τμήμα αυτό είναι σταθερά μια από τις πρώτες επιλογές των μαθητών μας, αλλά αυτονόητο είναι ότι η δημιουργία προϋποθέτει χώρο και εγκαταστάσεις.
Η εκπαίδευση χρειάζεται ευαισθησία. Με τη βοήθεια όλων μπορούμε να καταφέρουμε να στήσουμε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που θα ενισχύσει τη μικρή κοινωνία μας σε μια περίοδο που η μετανάστευση και οικονομική κρίση δοκιμάζουν το νησί μας.

Με εκτίμηση
Ο Δ/ντής του ΙΕΚ Καλύμνου
ΤΣΙΟΥΓΚΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ».