Κώστας Σαρρής πρόεδρος ΔΣΡ: Ένας άλλος αδικοχαμένος Νέος

Κώστας Σαρρής πρόεδρος ΔΣΡ: Ένας άλλος αδικοχαμένος Νέος

Κώστας Σαρρής πρόεδρος ΔΣΡ: Ένας άλλος αδικοχαμένος Νέος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1525 ΦΟΡΕΣ

Είναι πολλοί οι νέοι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους από τροχαία ατυχήματα στην Αρχάγγελο, και είναι και αυτό της μοίρας μας.

Προχθές έγινε η κηδεία ενός νέου παιδιού εξαιτίας πάλι τροχαίου ατυχήματος, η απώλεια του οποίου εγέμισε πίκρα και χολή όχι μόνο τους οικείους του, αλλά ολόκληρη την κοινωνία της Αρχαγγέλου. Αποκλειστική αιτία και αφορμή απ’ ότι γνωρίζω ήταν για πολλοστή φορά, η κατάσταση του οδικού δικτύου στο συγκεκριμένο σημείο.

Πριν από την κατασκευή του κόμβου στην είσοδο προς Αρχάγγελο από την Εθνική οδό Ρόδου Λίνδου, είχαν συμβεί αρκετά τροχαία ατυχήματα εκ των οποίων απ’ ότι θυμάμαι τουλάχιστον τρία ήσαν θανατηφόρα. Ευτυχώς όμως ο κόμβος έλυσε το μέχρι τότε χρονίζον πρόβλημα. Το προχθεσινό θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα προήλθε από την κατάσταση του οδικού δικτύου στην περιοχή Κολύμπια, αμέσως μετά τα φανάρια, τα οποία βρίσκονται δίπλα από το γνωστό Ίδρυμα Κολύμπια.

Κύρια αφορμή του παρόντος ατυχήματος, αλλά και άλλων που μέχρι σήμερα έχουν συμβεί, ήσαν τα λιμνάζοντα βρόχινα νερά, μόλις δεήσει να πέσει λίγη βροχή, σε σημείο που αν τύχει να οδηγείς νύχτα πρέπει να κάμεις τον σταυρό σου αν προσπεράσεις την περιοχή σώος και αβλαβής.

Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις την νύκτα μέχρι που φτάνει το οδόστρωμα και από ποιό σημείο αρχίζει το χωμάτινο έρεισμα. Η έλλειψη δε επαρκούς φωτισμού για να μην πω ανύπαρκτου στην περιοχή, καθιστά ακόμα δυσχερέστερη την ασφαλή διέλευση μέχρι να φτάσεις στο σημείο που οδηγεί στο μοναστήρι της Παναγίας.

Άσε δε όταν οδηγείς την νύκτα, αμέσως μετά τα φανάρια συναντάς ένα λοξό τσιμεντένιο ρείθρο που πολλές φορές κινδυνεύεις να πέσεις πάνω. Επειδή δε περνώ από την περιοχή αυτή συχνά πυκνά λόγω καταγωγής, επανειλημμένα έχω διερωτηθεί μήπως μόνο εγώ ή και μερικοί από μας αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα αυτό κατά την οδήγηση;

Όμως απ’ ότι αποδεικνύεται το πρόβλημα είναι υπαρκτό με ολέθριες συνέπειες και μέχρι σήμερα δεν έχει αντιμετωπιστεί από τον αρμόδιο ή τους αρμόδιους, εάν βέβαια υπάρχουν, διότι στο τέλος δηλώνουμε όλοι αναρμόδιοι. Όμως ανεξάρτητα από αυτό, κάποιος ή κάποιοι τέλος πάντων ας ενσκήψουν στα σοβαρά στο πρόβλημα και ας το επιλύσουν.

Ας μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα. Ο άδικος χαμός ενός νέου παιδιού και η οδύνη των οικείων του εξαιτίας του τραγικού αυτού συμβάντος, ας είναι ο τελευταίος. Επιτέλους ας φανούμε έστω και μία φορά προμηθείς και όχι επιμηθείς όπως συμβαίνει πάντοτε.

Τα συλλυπητήρια όλων των γνωστών και φίλων του αδικοχαμένου νέου και τα δικά μου, όσο ειλικρινή και αν είναι, δεν πρόκειται να μειώσουν τον πόνο και τον καημό αυτών των ανθρώπων. Και κανένας μας δεν δικαιούται έστω και άθελα του να προκαλεί σε συνανθρώπους του τον πόνο αυτό.

Κώστας Σαρρής, προεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου