Κάλυμνος: Γυναίκα έπεσε από ελαιόδεντρο και σκοτώθηκε

Τραγική κατάληξη είχε σήμερα το πρωί η συγκομιδή ελιών για μια γυναίκα από τ’ Αργινώντα. Η 62χρονη γλίστρησε από το δέντρο, έπεσε και χτύπησε το κεφάλι της σε πέτρα για να καταλήξει λίγα λεπτά μετά.

Πρόκειται για την 62χρονη Μαρία Μελά, σύζυγος Δρόσου η οποία διατηρούσε με την οικογένειά της παραλιακή ταβέρνα- περίπτερο στην παραλία των Αργινωντών.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί όταν η άτυχη γυναίκα με συγγενικά και φιλικά της πρόσωπα, ανηφόρισαν στην πλαγιά προκειμένου να μαζέψουν ελιές για το λάδι της Παναγιάς, όπως λένε οι πληροφορίες. Κοντά στο αναρριχητικό μονοπάτι black Buddha και ενώ όλη η παρέα μάζευε ελιές, έπεσε από το δέντρο όπου ήταν ανεβασμένη και χτύπησε σε πέτρα. Από το χτύπημα προκλήθηκε ακατάσχετη αιμορραγία.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης Καλύμνου δεδομένου ότι το συμβάν σημειώθηκε σε δυσπρόσιτη ορεινή περιοχή, προκειμένου να διακομιστεί η γυναίκα στο Νοσοκομείο, όπου εκεί απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στις Ελιές Καλύμνου

«Άγιο» είχε ο ιδιοκτήτης  ενός αυτοκινήτου, ο οποίος σήμερα το πρωί είχε σταθμεύσει το όχημά του δίπλα στη στάση του λεωφορείου -λίγα μέτρα μετά την πλατείας στις Ελιές- προκειμένου να εκκλησιαστεί στο Ναό της Αγίας Άννας.

Ένα δέντρο δεν άντεξε, προφανώς, τη δύναμη των έντονων ανέμων που πνέουν από χθες στο νησί και έσπασε, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τους περίοικους, όταν ο ιδιοκτήτης του βγήκε από την εκκλησία μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, αντίκρισε σοκαρισμένος την παραπάνω εικόνα.

Πηγή: https://kalymnosola.com