Βαριές ποινές για διακίνηση ναρκωτικών στο νησί της Καλύμνου

Βαριές ποινές για διακίνηση ναρκωτικών στο νησί της Καλύμνου

Βαριές ποινές για διακίνηση ναρκωτικών στο νησί της Καλύμνου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 459 ΦΟΡΕΣ

Από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου

«Βαριές» ποινές επιβλήθηκαν από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων (μεταβατικό Κω) σε 32χρονη Αλβανίδα και σε 28χρονο συμπατριώτη της που εμπλέκονται σε υπόθεση δύο κιλών χασίς και ηρωίνης!

Η σύλληψη των δύο αλλοδαπών έγινε τον Απρίλιο του 2016 όταν η 32χρονη Αλβανίδα ταξίδεψε από τον Πειραιά στην Κάλυμνο, με περισσότερα από δύο κιλά ηρωίνης και χασίς στις αποσκευές της, για να τα παραδώσει στον 28χρονο φίλο και συμπατριώτη της, καθώς και σε 28χρονο Καλύμνιο, προκειμένου να διατεθούν σε τοξικομανείς της περιοχής.

Προχθές η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων (μεταβατικό Κω) το οποίο έκρινε ένοχη την 32χρονη Αλβανίδα για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και της επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ, ενώ ένοχος για διακίνηση με τη μορφή της κατοχής ναρκωτικών ουσιών ως απλός συνεργός κρίθηκε και ο 28χρονος Αλβανός που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο 2000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις εφέσεις, για την Αλβανίδα δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ για τον συμπατριώτη της έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 4000 ευρώ.
Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση μετέτρεψε για τον 28χρονο Καλύμνιο την κατηγορία σε προμήθεια και καλλιέργεια προς ιδία χρήση (πλημμέλημα) και τον έκρινε ένοχο αλλά ατιμώρητο ως τοξικομανή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη υπόθεση αποτέλεσε την «αφορμή» για την συλλογή στοιχείων από τους αστυνομικούς για την εξάρθρωση τον Γενάρη του 2017, εγκληματικής οργάνωσης που εμπορεύονταν και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην Κάλυμνο.

Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση με τους δύο Αλβανούς καταδικασθέντες εξιχνιάστηκε στις 20 Απριλίου 2016 μετά από «επιχείρηση» των αστυνομικών του Τμήματος Καλύμνου, οι οποίοι συνέλαβαν τόσο την 32χρονη αλλοδαπή μητέρα δύο παιδιών, όσο και τους δύο άνδρες και τους παρέπεμψαν στην δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από τις έρευνες της αστυνομίας προέκυψε ότι στην υπόθεση οι εμπλεκόμενοι είχαν διακριτούς ρόλους. Έτσι η 32χρονη με τον 28χρονο φίλο της μετέφεραν τα ναρκωτικά από την Αθήνα, τα παρέδιδαν στον 28χρονο Καλύμνιο και όλοι μαζί τα διέθεταν σε τοξικομανείς του νησιού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 32χρονη διέμενε στην Κάλυμνο με τα δύο παιδιά της και τον 28χρονο Αλβανό φίλο της.

Ωστόσο τις προηγούμενες, από την σύλληψη της, ημέρες είχε μεταβεί στην Αθήνα και στις 20 Απριλίου τα ξημερώματα επέστρεψε στο νησί με πλοίο της γραμμής. Κατά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Καλύμνου, οι αστυνομικοί εντόπισαν την 32χρονη και σε έλεγχο που της έκαναν στο σακίδιο πλάτης που μετέφερε βρήκαν δύο συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη βάρους 1.150 γραμ. και άλλες δύο συσκευασίες που περιείχαν 1.022 γραμ. χασίς.

Ειδικότερα στο σακίδιο εντοπίστηκαν:
• Ηρωίνη, βάρους -1- κιλού και -150- γραμμαρίων
• Ακατέργαστη κάνναβη βάρους -1- κιλού και -22- γραμμαρίων
• Δύο κινητά τηλέφωνα και έντεκα κάρτες sim
• Φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή
• Τραπεζικά βιβλιάρια και τετράδια με χειρόγραφες σημειώσεις
Στην συνέχεια οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικού λειτουργού πραγματοποίησαν έρευνες στα σπίτια των εμπλεκομένων.


Έτσι στο σπίτι που διέμενε η 32χρονη με τον 28χρονο ομοεθνή της, ο οποίος την περίμενε, βρέθηκαν:
• Κοκαΐνη βάρους -130- γραμμαρίων
• Ηρωίνη βάρους -131- γραμμαρίων
• Ακατέργαστη κάνναβη βάρους -678- γραμμαρίων
• Ηλεκτρονική ζυγαριά
• Δυο κινητά τηλέφωνα
• Το χρηματικό ποσό -529- ευρώ

Επίσης στο σπίτι που διέμενε ο 28χρονος ημεδαπός, εντοπίστηκαν:
• Μικροποσότητα κοκαΐνης
• Δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 20 εκατοστών, που καλλιεργούσε σε κήπο
• Κινητό τηλέφωνο
• Δυο τρίφτες κάνναβης
• Δίκυκλη μοτοσικλέτα, που χρησιμοποιούσε για τη διακίνηση των ναρκωτικών

Τα ανευρεθέντα ναρκωτικά και λοιπά πειστήρια κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο