Κατάληψη στο Λύκειο Σορωνής από τους μαθητές

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχώρησαν από χθες το βράδυ οι μαθητές του Λυκείου Σορωνής, διεκδικώντας την άμεση κάλυψη της κενής θέσης του Βιολόγου που υπάρχει στο σχολικό συγκρότημα από την αρχή της χρονιάς.

Οι μαθητές του ΓΕΛ Σορωνής-Ρόδου σε ανακοίνωση ου εξέδωσαν  εστιάζουν σ τα εξής αιτήματα προς επίλυση:

1) Πρόσληψη καθηγητών όλων των ειδικοτήτων για τα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Έως τις 15 Οκτωβρίου το σχολείο μας δε διέθετε καθηγητή οικονομικών για το μάθημα ΑΟΘ με αποτέλεσμα να χαθεί ένας μήνας μαθημάτων. Επίσης έως και σήμερα 20 Οκτωβρίου δε διαθέτει χημικό και βιολόγο. Το μάθημα της Χημείας δε γίνεται στο σχολείο, ενώ το μάθημα της Βιολογίας το έχει αναλάβει Φυσικός, και

2) Επιδιόρθωση των σκουριασμένων κάγκελων στο προαύλιο του σχολείου που είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια των μαθητών του σχολείου

Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας

Σε επιστολή τους προς τον Υπουργό Παιδείας, οι μαθητές της Σορωνής αναφέρουν:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Σορωνής προβαίνουμε σε συμβολική κατάληψη του σχολείου μας προκειμένου να εισακουστούν τα αιτήματά μας σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας του Υπουργείου Παιδείας. Ύστερα από διαρκείς πιέσεις από εμάς και τη διεύθυνση του σχολείου, υπάρχει ακόμη έλλειψη καθηγητών οι οποίοι διδάσκουν μαθήματα στα οποία εξεταζόμαστε πανελλαδικά.

Ζητούμε, λοιπόν, την πρόσληψη προσωπικού στο σχολείο μας, για να μας βοηθήσουν στον δύσκολο δρόμο της προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις οι οποίες θα καθορίσουν για πολλούς από εμάς, το μέλλον.

Είναι ανεπίτρεπτο σε καιρούς οικονομικής κρίσης να αναγκάζουμε τους γονείς μας που ήδη πληρώνουν φόρους οι οποίοι πηγαίνουν και στην εκπαίδευση, να πληρώνουν σε φροντιστήρια εξ’ αιτίας των αστοχιών στο δημόσιο σχολείο. Επιθυμούμε να λάβετε υπόψη τα αιτήματά μας και να καλύψετε τα κενά που υπάρχουν, καθώς δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας και έχουμε δικαίωμα στη γνώση και στη δημόσια εκπαίδευση.

Με εκτίμηση, οι μαθητές του ΓΕΛ Σορωνής Ρόδου»