Είχε κρύψει μισό κιλό κοκαΐνης μέσα σε “κολόνα” αυτοκινήτου

Είχε κρύψει μισό κιλό κοκαΐνης μέσα σε “κολόνα” αυτοκινήτου

Είχε κρύψει μισό κιλό κοκαΐνης μέσα σε “κολόνα” αυτοκινήτου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 809 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 32χρονος Αλβανός κατηγορούμενος για το μισό κιλό κοκαΐνης που έκρυψε μέσα στην «κολόνα» του αυτοκινήτου του, προκειμένου να τη μεταφέρει στη Ρόδο, ενώ αθώα κρίθηκε η 26χρονη ελληνίδα συγκατηγορούμενη του.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Γιώργου Λαμπαδάκη, αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας και επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών στον Αλβανό την οποία ανέστειλε υπό τους όρους της επιτήρησής του από τον επιμελητή αρωγής και της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Η υπόθεση διαλευκάνθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου μετά την αξιοποίηση πληροφορίας που είχαν στη διάθεσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος αλλοδαπός με την 26χρονη Ελληνίδα ήρθαν στο νησί μας με πλοίο της γραμμής στις 8 Νοεμβρίου 2012 το πρωί έχοντας μαζί τους και ένα επιβατικό αυτοκίνητο μάρκας BMW. Κατά την έξοδό τους από το πλοίο τους διενεργήθηκε ο καθιερωμένος έλεγχος χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί η ποσότητα των ναρκωτικών.

Λίγη ώρα αργότερα και σε δρόμο της πόλης μας, το ζευγάρι εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Δίωξης οι οποίοι σε έλεγχο που τους έκαναν βρήκαν στη κατοχή του δύο κινητά τηλέφωνα. Στο πλαίσιο της προανάκρισης που ακολούθησε ο 32χρονος Αλβανός παρέδωσε στους αστυνομικούς δύο αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 415 γραμ. !
Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και όσα περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, όλα ξεκίνησαν μία εβδομάδα πριν τη σύλληψη των κατηγορουμένων όταν ένας αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ονόματι «Beri» πλησίασε τον 32χρονο και του ζήτησε να μεταφέρει για λογαριασμό του ναρκωτικά στη Ρόδο.

Ο 32χρονος – σύμφωνα με τα όσα δήλωσε προανακριτικά στους αστυνομικούς- αρχικά αρνήθηκε αλλά η ανέχεια και η ανάγκη για εξοικονόμηση χρημάτων τον έκανε στη συνέχεια να δεχτεί.
Έτσι στις 4 Νοεμβρίου 2012 ο «Beri» τον συνάντησε στον Άλιμο και του έδωσε τα 415 γραμμάρια κοκαΐνης, καθώς και το ποσό των 2.000 ευρώ.

Την 5/6 Νοεμβρίου και με εντολή του «Beri» ο 32χρονος και η 26χρονη φίλη του μετέφεραν τα ναρκωτικά με το αυτοκίνητο επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας όπου εκεί συνάντησαν άγνωστο προς αυτούς ηλικιωμένο άνδρα ο οποίος και με «επαγγελματική μαεστρία» τοποθέτησε τα ναρκωτικά στο εσωτερικό της ταπετσαρίας της πίσω δεξιάς κολόνας του αυτοκινήτου ώστε να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός τους.

Ο ίδιος ηλικιωμένος άνδρας έδωσε στο ζευγάρι και το ποσό των 500 ευρώ για τα έξοδα τους.
Πράγματι ο αλλοδαπός με την Ελληνίδα φίλη του έβγαλαν εισιτήρια με προορισμό τη Ρόδο, όπου και συνελήφθησαν.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους