Είχε κρύψει στους θάμνους 400 γραμμάρια χασίς!

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσει 45χρονος που συνελήφθη πριν μερικούς μήνες, στο πάρκιγκ του αθλητικού κέντρου στο Κορακόνερο να έχει κρυμμένη σε θάμνους ποσότητα 400 γραμμαρίων χασίς  ενώ κατηγορείται και για κλοπές σε σπίτια και επιχειρήσεις της περιοχής μας!

Η σύλληψη του 45χρονου έγινε στις 23 Φεβρουαρίου 2017 το πρωί με αφορμή απόπειρα διάρρηξης σε φαρμακείο της περιοχής του Ροδινιού και τελικά οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου έβγαλαν … λαυράκι!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα ξημερώματα της ημέρας εκείνης άγνωστος δράστης επιχείρησε να διαρρήξει φαρμακείο που βρίσκεται στην περιοχή του Ροδινιού, χωρίς επιτυχία. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 45χρονο στο χώρο στάθμευσης του αθλητικού κέντρου στο Κορακόνερο.

Σε έλεγχο που διενήργησαν στον ίδιο και στο αυτοκίνητό του βρήκαν διαρρηκτικά εργαλεία, διάφορα μαχαίρια, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 14.6 γραμμαρίων, φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και ηλεκτρονικές συσκευές προερχόμενες από κλοπές.    

Στη συνέχεια από τις περαιτέρω έρευνες προέκυψε ότι ο 45χρονος κατείχε στο σπίτι του και άλλα αντικείμενα προερχόμενα από κλοπές, ενώ παράλληλα είχε αποκρύψει επιμελώς ανάμεσα σε θάμνο στο χώρο στάθμευσης στο Κορακόνερο Ρόδου ένα κυνηγετικό (καραμπίνα) και ένα αεροβόλο τυφέκιο με προσαρμοσμένη σε αυτό διόπτρα.  Επίσης μέσα σε θάμνο στην ίδια περιοχή οι αστυνομικοί εντόπισαν μια πλαστική συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 413 γραμμαρίων.  

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας διακριβώθηκε ότι ο δράστης έχοντας ως πρόθεση την επανειλημμένη τέλεση κλοπών εντόπιζε κατοικίες και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Ρόδου και αφού τις παραβίαζε αφαιρούσε ηλεκτρικές - ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και κυνηγετικά όπλα.

Αναλυτικότερα εξιχνιάστηκε η ακόλουθη εγκληματική δραστηριότητα:
• Την 19/20.02.2017 στην περιοχή Κολύμπια Ρόδου παραβίασε εξοχική κατοικία και αφαίρεσε μεταξύ άλλων, τα δυο ανευρεθέντα κυνηγετικά όπλα, 50 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και διάφορα εργαλεία

• Την 20.02.2017 απογευματινές ώρες στην περιοχή Κολύμπια Ρόδου παραβίασε κέντρο εκδηλώσεων και αφαίρεσε φορητό υπολογιστή και φωτογραφική μηχανή

• Την 21/22.02.2017 νυχτερινές στην περιοχή Αφάντου, παραβίασε λογιστικό γραφείο και αφαίρεσε μεταξύ άλλων ηλεκτρονικές-ηλεκτρικές συσκευές, διακοσμητικά αντικείμενα και είδη γραφικής ύλης

• Την 23.02.2016 πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη της Ρόδου παραβίασε φαρμακείο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εισέλθει στο εσωτερικό της επιχείρησης.

Οι ναρκωτικές ουσίες, τα όπλα και τα διαρρηκτικά εργαλεία κατασχέθηκαν, ενώ τα κλεμμένα αντικείμενα που κατείχε, αφού αναγνωρίστηκαν, αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία. Η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει στις 11 Δεκεμβρίου.