Αναζητούν «φόρμουλα»  λειτουργίας του ΠΡΟΤΟΥΡ

Η φόρμουλα για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του ΠΡΟΤΟΥΡ καθώς και για τη χρηματοδότηση των δράσεών του, συζητήθηκε χθες, κατά τη συνεδρίαση  του Διοικητικού του Συμβουλίου αλλά και της εκτελεστικής επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Ρόδου και Προέδρου του, κ. Φώτη Χατζηδιάκου, υπό την Προεδρία του ιδίου.

Ως γνωστόν, μετά το πρόβλημα που προέκυψε, ο Δήμος επιχορηγεί τον ΠΡΟΤΟΥΡ για τις δράσεις του, ωστόσο “αγκάθι” παραμένουν τα λειτουργικά έξοδα του Οργανισμού, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία. Επίσης, ουκ ολίγες φορές όλο αυτό το διάστημα, από το Δήμο έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν μπορεί αυτός πια να εξακολουθεί να σηκώνει όλο το βάρος της χρηματοδότησής του.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, στην οποία μετείχαν και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου, συζητήθηκε πως μπορούν να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητές του.

Συγκεκριμένα, για ακόμα μία φορά ζητήθηκε η συνδρομή των φορέων και όχι μόνο της ΕΞΡ και του ΕΒΕΔ αλλά όλων όσοι είναι αποδέκτες της δουλειάς που κάνει ο ΠΡΟΤΟΥΡ για την προβολή και τη διαφήμιση του νησιού.  Ο στόχος είναι να βρεθεί τρόπος ώστε οι φορείς αυτοί να αναλάβουν τα λειτουργικά έξοδα και ο Δήμος να εξακολουθεί να επιχορηγεί τις δράσεις του.

Συμφωνήθηκε, ακόμη, ότι ο Δήμος θα εξακολουθεί να συμμετέχει σε εκθέσεις μέσω του ΕΟΤ και της Περιφέρειας αλλά και αυτόνομα. Μάλιστα, κατά την παρουσία του στις εκθέσεις βάρος δίνεται στις επαφές και τις παράλληλες δράσεις και όχι σε ενέργειες όπως η διανομή φυλλαδίων.

Χθες, τα  μέλη συζήτησαν και για την αναμόρφωση του προγράμματος και των δράσεων για το υπόλοιπο του 2017. Ωστόσο, επιθυμία του κ. Χατζηδιάκου είναι να συγκαλέσει μία συνάντηση με όλους τους φορείς-αν καταστεί δυνατόν και πριν από τα Χριστούγεννα ή διαφορετικά μέχρι τις 15 Ιανουαρίου-με αντικείμενο την εκτίμηση της πορείας του 2017 και τον σχεδιασμό για το 2018.

Ο κ. Χατζηιωάννου
Σε δηλώσεις του χθες ο Αντιδήμαρχος και μέλος του Δ.Σ. του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Τέρης Χατζηιωάννου, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι σκοπός της συνεδρίασης ήταν να δουν την επόμενη ημέρα για τον ΠΡΟΤΟΥΡ.  Και δήλωσε:

«Ο Οργανισμός οφείλει να παραμείνει. Είναι ένα μοναδικό και αναγκαίο εργαλείο το οποίο άλλοι έχουν αντιγράψει. Ξέρετε ότι αντιμετωπίσαμε κάποια ζητήματα με αφορμή κάποιες αλλαγές που  υπάρχουν στον Καλλικράτη, απαραίτητες αυτής της διαδικασίας, όμως, υπάρχει η κοινή στάση και η πεποίθηση όλων ότι αυτές τις δυσκολίες θα τις αντιμετωπίσουμε».

Είπε, ακόμη, ότι επειδή υπάρχουν κάποια ζητήματα για τις εκθέσεις που είναι προγραμματισμένες για τους πρώτους μήνες του 2018, χθες έκαναν μία προσέγγιση κάποιων εκθέσεων εκείνης της περιόδου ώστε να είναι εντάξει με τις προθεσμίες.

Όσο αφορά στη χρηματοδότηση του ΠΡΟΤΟΥΡ, είπε ότι έχουν συμφωνήσει οι φορείς ότι θα συνεισφέρουν και ότι χθες, επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά, ότι κοινή πεποίθηση όλων είναι ο ΠΡΟΤΟΥΡ να παραμείνει.
Υπενθυμίζεται ότι η επιχορήγηση του Δήμου για το 2017 ανήλθε στα 500 χιλιάδες ευρώ περίπου.