Πρωτοβουλία για τους δανειολήπτες της τράπεζας Δωδεκανήσου

Η διοίκηση του τμήματος  Δωδεκανήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε κεντρικό επίπεδο  προκειμένου να δοθεί βιώσιμη λύση, για τους δανειολήπτες της υπό εκκαθάριση τράπεζας Δωδεκανήσου των οποίων οι συμβάσεις καταγγέλθηκαν «εν μια νυκτί».

Δεκάδες επιχειρηματίες της περιοχής μας βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας και επιβάλλεται η εξεύρεση λύσεων που θα τους ανακουφίσουν και θα τους βγάλουν από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει.

Ειδικότερα, στα πλαίσια των εργασιών της 76ης συνέλευσης των αντιπροσώπων (ΣΤΑ)  του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ο Οικονομικός επόπτης του Περιφερειακού Τμήματος και εκλεγμένο μέλος της ΣΤΑ κ. Φώτης Κασέκας   σε  διαδοχικές συναντήσεις του   με τον Πρόεδρο του ΟΕΕ κ. Κωνσταντίνο Κολλια, στελέχη  του υπουργείου Οικονομικών και της τράπεζας της Ελλάδος επισήμανε  την ανάγκη να παραταθεί το όριο που θέτει η επιτροπή πιστωτικών και ασφαλιστικών θεμάτων της ΤτΕ ώστε ο χρόνος ρύθμισης των εν λόγω να δανείων να επεκταθεί πέραν της 10ετίας που ισχύει σήμερα.

Ως βασικός εισηγητής του κράτους στη διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου του  εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, η διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου  της Ελλάδος δεσμεύεται να θέσει ενώπιον της κυβέρνησης και των στελεχών του  ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας την ανάγκη παράτασης του χρόνου αποπληρωμής προκειμένου τα δάνεια να καταστούν βιώσιμα.

 «Το εναλλακτικό σενάριο της πώλησης αυτών με έκπτωση στα πλαίσια ενός ευρύτερου χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων προς ιδιωτικά funds είναι κάτι που δεν θέλουμε ούτε να σκεπτόμαστε. Αποτελεί την πιο καταστροφική εξέλιξη που θα οδηγήσει σε απόγνωση δεκάδες συμπολίτες μας», δήλωσε ο κ. Φώτης Κασέκας.     

Η  διοίκηση του τμήματος Δωδεκανήσου του  ΟΕΕ εμμένει στη στρατηγική της τεκμηρίωσης των διεκδικήσεων με πραγματικά οικονομικά μεγέθη θεωρώντας ότι αποτελεί το μοναδικό όπλο στη σημερινή συγκυρία.

Για το Διοικητικό
Συμβούλιο
Ο πρόεδρος    
Κωνσταντίνος
 Ζωγραφίδης
ο Γεν. Γραμματέας
Αυγερινός Αυγερινού
Παναγιώτου