Το Kallichoron Art Boutique Hotel  στηρίζει τους μαθητές της Αστυπάλαιας

Tο Kallichoron Art Boutique Hotel, υπερήφανος χορηγός των «Βιβλιοδρομιών 2017», συμμετείχε στην τελετή βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στο πλαίσιο του θεσμού, η οποία έλαβε χώρα την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα.

Η συνεισφορά στην πρόοδο και την ευημερία της τοπικής κοινωνίας αποτελεί στάση ζωής και αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας του Kallichoron Art Boutique Hotel. Με εφαλτήριο το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας “Room2Give” που έχει θεσπιστεί από το 2015, το ξενοδοχείο διαθέτει ένα ποσό από κάθε κράτηση σε μία σειρά πρωτοβουλιών κοινωνικής υπευθυνότητας με σημείο αναφοράς το παιδί και τους νέους.

Ο κύριος Ελευθέριος Γείτονας, Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα και εμπνευστής του θεσμού των Βιβλιοδρομιών, απευθυνόμενος στους μαθητές, τους κάλεσε να γίνουν «οργοτόμοι, φυτευτές και διαφεντευτές μιας συναρμοσμένης ελληνικής κοινωνίας για να σώσουμε την Ελλάδα μας. Οι Βιβλιοδρομίες αναπνέουν τα όνειρα και τα οράματα των λογοτεχνών και διερμηνεύουν τους στοχασμούς τους. Συγχαίρουμε τα παιδιά που συμμετέχουν και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία. Επίσης, συγχαίρουμε τους δασκάλους και τους γονείς που ενθάρρυναν τα παιδιά τους να πάρουν μέρος. Ευχαριστούμε την κυρία Μαρία Μαυρουδή του Kallichoron που οραματίζεται σπουδαία πράγματα για την Αστυπάλαια. Συγχαρητήρια που επενδύει στον τόπο της και στη νέα γενιά.», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γείτονας.

Η κυρία Μαρία Μαυρουδή, συνιδρύτρια και γενική διευθύντρια του Kallichoron στην ομιλία της, παρότρυνε τα παιδιά να τολμούν, να ονειρεύονται και να αναζητούν με πάθος το δικό τους όραμα «για να πάνε αυτόν τον κόσμο, τον μικρό τον μέγα, που έλεγε κι ο Ελύτης, ένα βήμα πιο μπροστά». Η κυρία Μαυρουδή συνεχάρη όσα παιδιά διακρίθηκαν, αλλά και όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στις Βιβλιοδρομίες 2017 και δήλωσε «υπερήφανη για αυτή την γέφυρα πολιτισμού και γνώσης. Είμαστε μάλιστα διπλά υπερήφανοι που με την αρωγή του προγράμματος Room2Give και την αμέριστη συμπαράσταση των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα, το 2018 θα συμμετάσχουν και οι μαθητές της Αστυπάλαιας στις Βιβλιοδρομίες.» Επίσης, ευχαρίστησε θερμά τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και την Πρόεδρο, Μαρία-Χριστίνα Κτιστάκη, καθώς και τον κύριο Γιώργο Κιούση για την στήριξή τους.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα συμμετείχε ενεργά στις Βιβλιοδρομίες με την Πρόεδρο, κυρία Μαρία Χριστίνα Κτιστάκη να δηλώνει συγκινημένη από την διάθεση των παιδιών για μάθηση και πρόοδο. «Στην εποχή της ταχύτητας και της εικόνας, η φιλαναγνωσία βοηθάει τα παιδιά μας να ονειρεύονται και να ταξιδεύουν σε άγνωστους τόπους. Έχουμε την υποχρέωση ως γονείς, συναναγνώστες και εμψυχωτές να εξασφαλίσουμε το πλαίσιο εκείνο μέσα στο οποίο θα μπορούν να εκφράζονται δημιουργικά, με την προσδοκία να δούμε τα παιδιά μας να εξελίσσονται σε έξυπνους, καλούς και ευτυχισμένους ανθρώπους.»

Ο Γεώργιος Κιούσης, εκπαιδευτικός και συντονιστής του προγράμματος, δήλωσε συνοδοιπόρος στην προσπάθεια του Kallichoron και υπερήφανος «που η λογοτεχνική συντροφιά θα περιλαμβάνει από φέτος και την Αστυπάλαια. Ευχαριστούμε την Μαρία Μαυρουδή που πρωτοπορεί και φιλοδοξεί να ταξιδέψει μακριά τα παιδιά του σχολείου, δίνοντας ζωή στον τόπο της.»

Την τελετή παρακολούθησε πλήθος μαθητών και γονέων από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Οπτικοακουστικό υλικό από την εκδήλωση είναι διαθέσιμο στο Livemedia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες: Μαρία Μαυρουδή

Kallichoron Art Boutique Hotel τηλ. 6937 439 359 | Email: mmavroudi@kallichoron.gr

Λίγα λόγια για τις Βιβλιοδρομίες

Οι Βιβλιοδρομίες είναι ένα πρόγραμμα των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου, της Ακαδημίας Αθηνών, της Unesco και σήμερα συμμετέχουν σε αυτό κοντά 4.000 μαθητές από την Ελλάδα και την Κύπρο. Η παιδαγωγική σκοπιμότητα των Βιβλιοδρομιών είναι να αγαπήσουν τα παιδιά τα βιβλία και να ανακαλύψουν τον πολυδύναμο, πολύτροπο και ωραίο κόσμο που κρύβεται στις σελίδες τους. Τα παιδιά καλούνται να διαβάσουν τέσσερα (4) βιβλία τα οποία εντάσσονται σε μια ενιαία θεματική ενότητα και να επεξεργαστούν θέματα σχετικά με το περιεχόμενο των βιβλίων που διάβασαν. Οι Βιβλιοδρομίες αποτελούν την μεγαλύτερη και μακροβιότερη γιορτή φιλαναγνωσίας με μαθητές και εκπαιδευτικούς από την Ελλάδα και την Κύπρο, παρουσία εκπροσώπων της Ακαδημαϊκής κοινότητας και του Ελληνικού Κοινοβουλίου με την συμμετοχή περισσότερων από 300 σχολείων. Στα 20 χρόνια του κορυφαίου αυτού θεσμού φιλαναγνωσίας, έχουν συμμετάσχει πάνω από 25.000 παιδιά και έχουν διαβαστεί πάνω από 300 τίτλοι βιβλίων, 50 εκδοτικών οίκων.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα (website: geitonas.edu.gr, τηλ. 210 965 6200).

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα ΕΚΥ του Kallichoron Art Boutique Hotel “Room2Give”

Από το 2015, το Kallichoron Art Boutique Hotel έχει θεσπίσει το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας (ΕΚΥ) “Room2Give” με στόχο να στηρίζει πρωτοβουλίες και δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας με σημείο αναφοράς το παιδί και τους νέους. Από το 2015 μέχρι σήμερα, το Kallichoron, με την βοήθεια των επισκεπτών του, έχει στηρίξει ενεργά τις ακόλουθες δράσεις:

· Εξοπλισμός του προαύλιου χώρου του Νηπιαγωγείου της Αστυπάλαιας με παιχνίδια με συνεχή στήριξη της προσπάθειας των εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών.

· Αγορά βιβλίων για την παιδική δανειστική βιβλιοθήκη του Νηπιαγωγείου της Αστυπάλαιας.

· Ημέρα δημιουργικής απασχόλησης και ζωγραφικής με την ζωγράφο και εικαστικό, Γεύσω Παπαδάκη, με θέμα «Ζωγραφίζω τον κόσμο που ονειρεύομαι».

· Συμμετοχή των μαθητών της Αστυπάλαιας στις Βιβλιοδρομίες 2018.

· Κανάλι γνώσης και πολιτισμού με τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα με εκπαιδευτικές δράσεις μεταξύ των σχολείων της Αστυπάλαιας και εκπαιδευτικών φορέων.

· Δημιουργία μίας πρότυπης αίθουσας εκδηλώσεων στο Γυμνάσιο/Λύκειο της Αστυπάλαιας, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη. Εάν επιθυμείτε να στηρίξετε την προσπάθεια αυτή, επικοινωνήστε μαζί μας.)