Φάγαμε το Meet the Grill Burger από μοσχαρίσιο κιμά Black Angus

Φάγαμε το Meet the Grill Burger από μοσχαρίσιο κιμά Black Angus

Φάγαμε το Meet the Grill Burger από μοσχαρίσιο κιμά Black Angus

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1074 ΦΟΡΕΣ

Toυ Νικόλα Τολίκα από το rockyourlife.gr

Tο νέο στέκι για τους φίλους του burger στο κέντρο της Ρόδου. Πιστεύω πολύ στο concept του burger.

Και αν και η σχέση μου με τη μαγειρική και τη γαστρονομία είναι εντελώς επιδερμική, δεν μπορώ να σκεφτώ πολλά πιάτα που να έχουν διεισδύσει τόσο πολύ στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, «απειλώντας» τα αγαπημένα παραδοσιακά στέκια του Έλληνα, οβελιστήρια και ταβέρνες.

Άλλωστε, νωρίτερα μέσα στη χρονιά, είχαμε επισκεφτεί το Athens Street Food Festival, όπου επαγγελματίες του είδους μας είχαν μιλήσει για την κουλτούρα και τη δυναμική που έχει πλέον το burger.
Με αφορμή λοιπόν τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές μου στη Ρόδο, αποφάσισα να περάσω ένα μεσημέρι στο Meet The Grill και να δοκιμάσω το ομώνυμο burger από μοσχαρίσιο κιμά Βlack Angus, για το οποίο είχα ακούσει εξαιρετικά λόγια.

Προσωπικά μιλώντας, η επίσκεψη σε ένα τέτοιο εστιατόριο δε περιορίζεται μόνο στο φαγητό. Και το rockyourlife.gr είναι ένα μουσικό περιοδικό. Έτσι, ήθελα να δω αλλά κυρίως να ακούσω πράγματα. Μπαίνοντας στον χώρο, η μίνιμαλ διακόσμηση με κέρδισε, αλλά η ευχάριστη έκπληξη ήταν στη μουσική. Χωρίς να «ενοχλεί» όποιον έρχεται στον χώρο απλώς για να απολαύσει τις πλούσιες γεύσεις του εστιατορίου, οι μουσικές των Arcade Fire, U2, REM, Bon Jovi και Editors, έκαναν ακόμα πιο ευχάριστη την διαμονή μου εκεί.

Προχωρώντας στην παραγγελία μου, αποφάσισα να τιμήσω το Mushroom Burger με σάλτσα μανιταριού και γαρνιτούρα με πατάτες και σαλάτα. Για να είμαι ειλικρινής, το συγκεκριμένο πιάτο κέρδισε στο photo finish το Red Hot Chili Burger, το οποίο όμως θα τιμήσω σύντομα. Τα onion rings και τα mozzarella sticks με BBQ sauce άνοιξαν περισσότερο την όρεξή μου και η προσμονή για το κυρίως πιάτο μεγάλωσε.


Με τους ήχους των Arctic Monkeys, έφτασε το κυρίως πιάτο το οποίο και τίμησα δεόντως. Πλούσια μερίδα, φρέσκα υλικά και σωστό service, έδωσαν ακόμα περισσότερους πόντους στο εστιατόριο, το οποίο είχε αρχίσει να γεμίζει από κόσμο.

Το Meet The Grill σερβίρει περισσότερα από 10 burgers, rib eye και spareribs καθώς και μια γενναία ποικιλία από ορεκτικά και σαλάτες. Η σωστή προετοιμασία που γίνεται από το προσωπικό του καταστήματος τόσο στην κουζίνα όσο και στον χώρο υποδοχής του καταστήματος, διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με την τουριστική σαιζόν στο peak της.

Για το τέλος ζήτησα από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος Στέφανο Βελιδάκη να μου μιλήσει για το ομώνυμο burger του καταστήματος από μοσχαρίσιο κιμά black angus, καραμελωμένη πανσέτα, chutney ντομάτας, τσιπς παρμεζάνας ρόκα και μαγιονέζα μανιταριού, το οποίο και αποτελεί το αδιαμφισβήτητο highlight του μενού:

«Ο συνδυασμός μαρμελάδας ντομάτας με την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα του black angus, έχουν κάνει το συγκεκριμένο πιάτο αγαπημένη συνήθεια των περισσοτέρων επισκεπτών του Meet The Grill». Φεύγοντας από το Meet The Grill, ανανέωσα το ραντεβού μου για το καλοκαίρι. Άλλωστε, δε μπορώ να φανταστώ καλύτερο στέκι για φαγητό. Μη ξεχνάμε πως έρχεται και Μουντιάλ…

Το Meet The Grill βρίσκεται στην οδό Λέοντος και Κρήτης στο κέντρο της Ρόδου.

Λέοντος & Κρήτης
ΡΟΔΟΣ
Για delivery τηλ. 2241039900
https://www.facebook.com/meetthegrill/?hc_ref=NEWSFEED


Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές