Σήμερα στον Πανορμίτη θα γίνει  η κηδεία του μητροπολίτη Σύμης

Στην Ιερά Μονή Πανορμίτη, θα γίνει σήμερα η ταφή του μακαριστού μητροπολίτη Σύμης κυρού Χρυσόστομου.

Το σκήνωμα του μητροπολίτη είχε εκτεθεί χθες για προσκύνημα στην εκκλησία του Ευαγγελισμού και χθες το απόγευμα μεταφέρθηκε στο νησί της Σύμης.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ιωάννη Σύμης και θα ακολουθήσει η ταφή στην Μονή Πανορμίτη.

ΣΥΛΛΥΠΗTHΡΙΑ ΤΟΥ Β. ΥΨΗΛΑΝΤΗ
Ο τέως Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης απέστειλε το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου και Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Σύμης κ.κ. Ναθαναήλ  για την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτου Σύμης Κυρού Χρυσοστόμου:

«Με μεγάλη συγκίνηση και θλίψη αποχαιρετώ τον Μακαριστό Ιεράρχη μας Κυρού Χρυσόστομο. Η ποιμαντορία του στη νεοσύστατη Μητρόπολη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και των νήσων Μεγίστης, Ρω και Στρογγύλης χαράχθηκε από ένα κοπιώδες και Θεάρεστο έργο,  ύμνος στην αγάπη, την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη.  Η δραστηριότητά του η εκκλησιαστική και κοινωνική προσέδωσε αίγλη στη Μεγάλη Σεπτή Εκκλησία του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου.   Παρακαλώ όπως εκφράσετε τα συναισθήματα και τις σκέψεις μου για την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη μας στους οικείους του και βεβαίως στον κλήρο και τον λαό των αγαπημένων μας νήσων. Του αοιδίμου Ιεράρχου κυρού Χρυσοστόμου αιωνία η μνήμη ».