Κηδεύτηκε χθες στον Πανορμίτη ο μητροπολίτης Σύμης Χρυσόστομος

Κηδεύτηκε χθες στον Πανορμίτη ο μητροπολίτης Σύμης, Χάλκης, Τήλου και Καστελλορίζου Χρυσόστομος.
Νωρίς το πρωί, εψάλη η εξόδιος ακολουθία στον μητροπολιτικό ναό Σύμης και στην συνέχεια έγινε η κηδεία στον Πανορμίτη, παρουσία όλων των τοπικών αρχών και αρκετού κόσμου. Σε ψήφισμά της προς τον τοποτηρητή της χηρεύουσας μητρόπολης, μητροπολίτη Κω κ. Ναθαναήλ, η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Νοτίου Αιγάιου αναφέρει τα εξής:

“Σεβασμιότατε,
με βαθύτατη συγκίνηση, ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, αποχαιρετούν τον Ευπατρίδη λόγιο Ιεράρχη του Οικουμενικού Θρόνου, τον αοίδιμο Μητροπολίτη κύρο Χρυσόστομο τον Ίμβριο.

Ο Μακαριστός Χρυσόστομος ανάλωσε τη ζωή του με πιστότητα και αφοσίωση στη διακονία αυτής της ευαίσθητης εσχατιάς της Πατρίδας μας. Υπήρξε υποδειγματική η μετ’ ενθέου ζήλου θυσιαστική αγάπη και προσφορά του, όπως επίσης και η καλλίκαρπος διακονία του επί 14 συναπτά έτη.
Ευχόμεθα ο Θεός να τον αναπαύσει εν χορώ Αγίων και Δικαίων, αναδείξει δε αντάξιον διάδοχο αυτού στη πολυνησιακή αυτή Μητρόπολη.

Το ΔΣ της ΠΕΔ.Ν.Α. ομόφωνα αποφασίζει :
• Να παραστεί αντιπροσωπία στην εξόδιο ακολουθία.
• Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στο ευλογημένο ποίμνιο του Μακαριστού, των νησιών μας Σύμης, Χάλκης, Τήλου και Καστελλορίζου.
• Να καταθέσει στη μνήμη του συμβολικά το ποσό των 200 ευρώ στο Ίδρυμα Υποτροφιών Δωδεκανήσου.  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Φώτης Χατζηδιάκος
Δήμαρχος Ρόδου”

ΠΕΝΘΟΥΝ ΟΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ
Μεγάλη λύπη προξένησε στους Δωδεκανησίους της Αμερικής ο θάνατος του αειμνήστου Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου Χρυσόστομου. Ιδιαίτερα εξέφρασαν την λύπη τους οι συμπατριώτες μας που κατάγονται από τα τέσσαρα αυτά νησιά. Πολλοί εξ αυτών τον γνώρισαν από κοντά και γεύτηκαν την πατρική του αγάπη και τον ενδιαφέρον του για τους απόδημους Δωδεκανησίους.

Ο Συμαϊκός Σύλλογος Αμερικής "Αίγλη", σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης καταχώρησε σχετική ανακοίνωση στον "Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης" στην οποία αναφέρεται στο βιογραφικό του, εξάρει το έργο του και εκφράζει την λύπη του Διοικητικού Συμβουλίου, των  μελών του Συλλόγου και όλων των Συμιακών που μένουν στην Αμερική.
Μανώλης Κασσώτης