Φέτος θα τελειώσει το έργο του υποσταθμού του Αγίου Νικολάου

Φέτος θα τελειώσει το έργο του υποσταθμού του Αγίου Νικολάου

Φέτος θα τελειώσει το έργο του υποσταθμού του Αγίου Νικολάου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 635 ΦΟΡΕΣ

Την ικανοποίησή του εξέφρασε χθες ο δήμαρχος ύστερα από ενημέρωση που είχε από στελέχη της ΔΕΔΔΗΕ

Ως ένα «καλό δώρο» στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, την ενημέρωση που είχε από στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ, σύμφωνα με την οποία, μέσα στο 2018 θα έχει ολοκληρωθεί και το κτίριο στον Άη-Νικόλα για τον υποσταθμό αναδιανομής του ρεύματος αλλά και η όδευση των δικτύων, κάτι που οδηγεί στην εκτίμηση ότι από το 2019 θα τεθεί σε λειτουργία.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι, ο Δήμαρχος είχε συνάντηση με τα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ, τον τοπικό Διευθυντή κ. Νιωτάκη και τον κ. Δράτσα, που, όπως είπε, είναι τα στελέχη τα οποία είχαν ξεκινήσει όλη αυτή τη διαδικασία για την κατασκευή του υποσταθμού αναδιανομής ρεύματος στον Άη-Νικόλα.
Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηδιάκος, είπε ότι είναι γνωστό ότι το έργο πέρασε από πολλές δυσκολίες, το κατασκευαστικό μέρος έχει ολοκληρωθεί και απομένουν τώρα οι εργασίες που έχουν να κάνουν τεχνικά με τις διαρρυθμίσεις και ευελπιστούν ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου του 2018 θα είναι σε θέση να πουν ότι ολοκληρώθηκε το συγκεκριμένο κτίριο.

Ανέφερε, ακόμη, ότι, εκ των υστέρων βέβαια, αποδείχθηκε ότι, το κτίριο αυτό, και όπως φαίνεται και όπως είναι στη μακέτα, δεν είχε τέτοιο ύψος ώστε αισθητικά να αλλοιώνει την περιοχή. Το πιο σημαντικό, όμως, κατά τον ίδιο, είναι ότι όταν ενημέρωσε τους αρμοδίους της ΔΕΔΔΗΕ για το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής τόσο για τη δημιουργία της μαρίνας στο Μανδράκι όσο και για την αναβάθμιση της Νέας Αγοράς και τις επιφυλάξεις που διατύπωσε αν μετά από ένα ή δυο χρόνια θα έχουμε ενεργειακή αυτάρκεια, του είπαν χαρακτηριστικά το εξής όπως το μετέφερε: «Με τη λειτουργία του συγκεκριμένου υποσταθμού Δήμαρχε, έχεις διασφαλίσει για τα σαράντα-πενήντα επόμενα χρόνια την ενεργειακή επάρκεια της πόλης σου». Και δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδιάκος: «Αυτό θεωρώ ότι για μένα είναι μία μεγάλη ικανοποίηση, είναι πολύ σημαντικό, είναι ένα καλό δώρο με το ξεκίνημα του 2018. Πιστεύω ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά».

Πέρα απ’ αυτό, όμως, υπάρχει και η δεύτερη συζήτηση καθώς ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε και ζήτησε ταυτόχρονα τη δική τους συνδρομή στη βιώσιμη ανάπλαση της περιοχής από του Κόβα μέχρι το καρνάγιο και μέχρι το Ροδίνι όπου προβλέπονται πεζόδρομοι, η νέα επέκταση των πεζοδρομίων από τη μαρίνα προς τα σφαγεία και ο ξύλινος πεζόδρομος τον οποίο, ως γνωστόν, έχουν υποβάλει προς ένταξη στο ειδικό πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, τους ζήτησε επιτακτικά-και, όπως είπε, είδε μία θετική ανταπόκριση-να γίνουν όσο γίνεται πιο άμεσα τα δίκτυα μεταφοράς μέσης και υψηλής στάθμης από το Ροδίνι στον Άη-Νικόλα και ταυτόχρονα τα υπόλοιπα και με την ευκαιρία αυτή να γίνει υπογειοποίηση όλων των καλωδίων στα μαράσια (σ.σ., Μητρόπολη, Αγία Αναστασία κτλ,), δηλαδή στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου, ούτως ώστε, σε συνδυασμό με το ξεκίνημα ανάπλασης της περιοχής, να δουλέψουν ταυτόχρονα. Και επειδή υπάρχει μία σχετική δυσκολία πάντα στη Ρόδο αφού την τουριστική περίοδο δεν μπορούν να κάνουν μεγάλες παρεμβάσεις που απαιτούν εκσκαφές στο οδικό δίκτυο κτλ., ο κ. Χατζηδιάκος ζήτησε το ταχύτερο δυνατό να εντάξουν αυτό το έργο στο δικό τους σχεδιασμό και να προχωρήσουν.

Επειδή, λοιπόν, στις 8 και 9 Φεβρουαρίου θα βρίσκονται στην Αθήνα για την πρώτη συνεδρίαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου για τη νέα χρονιά, τους ενημέρωσε ότι θα ζητήσει μία συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΕΔΔΗΕ ούτως ώστε να κλείσει το σύνολο των απαιτούμενων έργων, και υπογειοποίησης και μεταφοράς του δικτύου υψηλής και μέσης στάθμης, ζητώντας επιτακτικά μέσα στο 2018 να έχουν ολοκληρωθεί όλα αυτά ώστε να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης της Ρόδου στις μετακινήσεις του και, βέβαια, για την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής. Είπε, ακόμη, ότι βρήκε ευήκοα ώτα, ότι είναι μέσα στους σχεδιασμούς ένα μέρος αυτών που έχει ζητήσει και τώρα ζητάμε το κάτι παραπάνω «και νομίζω ότι το δικαιούται η Ρόδος και το δικαιούται ο Δήμος στα πλαίσια της μελέτης ανάπλασης όλης της περιοχής αυτής», όπως είπε.

Όσο για το πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία του υποσταθμού, καταρχήν ο κ. Χατζηδιάκος σημείωσε ότι η λειτουργία του έχει να κάνει και με τη μεταφορά των δικτύων, δηλαδή η υψηλή τάση θα έρθει από το Ροδίνι στον υποσταθμό του Αγίου Νικολάου και ακολούθως με τη μέση τάση θα διατεθεί σε όλη την πόλη. Αυτό σημαίνει ότι, με το που τελειώνουν τον Αύγουστο, θα πρέπει ταυτόχρονα να ξεκινήσει η όδευση των δικτύων. Σημείωσε ακόμη ότι ένας εργολάβος της ΔΕΗ που εκτελεί αυτή την περίοδο τις οδεύσεις των δικτύων της μέσης τάσης και σε άλλες περιοχές της πόλης, αφενός κινείται με γρήγορους ρυθμούς αφετέρου αποκαθιστά άμεσα τις εκσκαφές που κάνει και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έτσι, θεωρεί ότι πρέπει να “τρέχουν” παράλληλα, που σημαίνει να ολοκληρωθούν όλα αυτά μέσα στο 2018. Αυτό, όπως είπε, δεν είναι μόνο η απαίτηση του Δήμου αλλά και ο στόχος του ΔΕΔΔΗΕ, δηλαδή τέλη του ερχόμενου Αυγούστου να έχει ολοκληρωθεί το κτίριο και ταυτόχρονα να έχουν δουλευτεί και να δουλεύονται τα δίκτυα όδευσης της υψηλής και μέσης τάσης. Εφόσον, λοιπόν, όλα τα παραπάνω κυλήσουν ομαλά, εκτιμάται ότι από το 2019 ο υποσταθμός θα λειτουργεί.

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου