Εγκρίθηκε η μελέτη για αγκυροβόλιο στα Άλιντα Λέρου

Εγκρίθηκε η μελέτη  για αγκυροβόλιο στα Άλιντα Λέρου

Εγκρίθηκε η μελέτη για αγκυροβόλιο στα Άλιντα Λέρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 453 ΦΟΡΕΣ

To πράσινο φως για τη δημιουργία αγκυροβολίου στα Άλιντα Λέρου και τη μετατροπή του ΧΥΤΑ Τήλου σε ολοκληρωμένη εγκατάσταση διάθεσης απορριμμάτων, έδωσε χτες η επιτροπή περιβάλλοντος της περιφέρειας.

Η επιτροπή συνεδρίασε υπό την προεδρεία του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Φλεβάρη με τηλεδιάσκεψη σε Ρόδο και Σύρο και εξέτασε θέματα από διάφορα νησιά. Μεταξύ των θεμάτων ήταν και δύο που αφορούσαν τα νησιά Λέρου και Τήλου.

Ειδικότερα εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) στον όρμο Αλίντων Δήμου Λέρου, Νήσου Λέρου, Π.Ε. Καλύμνου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) που αφορά: «Ανανέωση τροποποίηση της Έγκρισης των Περιβαλλοντικών όρων του ΧΥΤΑ Τήλου και την μετατροπή του ΟΕΔΑ».

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος της επιτροπής δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Σε ότι αφορά το αλιευτικό καταφύγιο Λέρου που βρίσκεται στην παραλία Άλιντα εγκρίθηκε η περιβαλλοντική μελέτη για τη δημιουργία αγκυροβολίου με σκοπό να εξυπηρετηθεί η μεγάλη τουριστική κίνηση που αφορά τα σκάφη και πλωτά μέσα.

Η Λέρος είναι μία αναδυόμενη δύναμη στον τουρισμό, τα τελευταία χρόνια καταγράφεται μία ανοδική τάση στην προσέλκυση τουριστών. Ιδιαίτερα μάλιστα στο θεματικό τουρισμό που αφορά τα σκάφη αναψυχής, είτε για τους ιδιοκτήτες είτε για τους μισθωτές, είτε για τα ιστιοπλοϊκά. Έρχονται από διάφορες χώρες της Μεσογείου και ειδικά τη γειτονική μας χώρα την Τουρκία και προτιμούν πολύ το νησί της Λέρου.

Είναι μία υποδομή που με την έγκριση την οποία μόλις ψηφίσαμε, θα προχωρήσει και θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής και για το νησί και για ολόκληρο το Αιγαίο.

Επίσης ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο που αφορά την Τήλο προχώρησε σήμερα στην επιτροπή και έχει σχέση με τον ΧΥΤΑ. Έχουμε συγκεκριμένα την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του ΧΥΤΑ της Τήλου και με τη δημιουργία του και λειτουργία του ΟΕΔΑ στο νησί θα έχουμε την πιο σημαντική υποδομή στον τομέα της περιβαλλοντικής προστασίας.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους ασχολήθηκαν με το έργο και εύχομαι να έχουμε χρηματοδότηση από τη γενική κυβέρνηση για να λειτουργήσει και να δώσει λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα απορριμμάτων και αποβλήτων».

Διαβάστε ακόμη

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου παρουσιάζει το έργο του Αλμπέρ Καμύ «Η παρεξήγηση»

Εκπαίδευση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ. Λέρου – Αγαθονησίου στα θέματα της πρόληψης και τυχόν καταστολής Θαλάσσιας Ρύπανσης

Θεατρικό Έργο στη Λέρο: Το βέλος που δεν πληγώνει

Στη Λέρο εν όψει των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων ο υφυπουργός Ναυτιλίας

Ιρακινός με σφυρί και μαχαίρι τραυμάτισε συμπατριώτη του

43 μετανάστες εντοπίστηκαν από τους λιμενικούς στα παράλια της Λέρου

Ξεκίνησε η κατασκευή των χαλικοπασσάλων στο λιμενικό έργο στα Αλιντα της Λέρου

Η Λέρος η επόμενη στάση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων