Εκδήλωση στη Νέα Υόρκη για τη γαστρονομία του Αιγαίου

Εκδήλωση στη Νέα Υόρκη για τη γαστρονομία του Αιγαίου

Εκδήλωση στη Νέα Υόρκη για τη γαστρονομία του Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 896 ΦΟΡΕΣ

Στο παγκοσμίως αναγνωρισμένο James Beard Foundation, στη Νέα Υόρκη, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θα πραγματοποιήσει και φέτος εκδήλωση κατά την οποία θα παρουσιαστεί η Αιγαιακή Γαστρονομία και Διατροφή, στο πλαίσιο απόκτησης του τίτλου της γαστρονομικής περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαρτίου, και μάλιστα θα περιλαμβάνει και συνέντευξη τύπου στη διάρκεια της οποίας θα γίνει αναλυτική αναφορά στη μεγάλη παράδοση των νησιών μας.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και πέρσι το Μάρτιο η οποία πλαισιώθηκε από εκλεκτές γεύσεις, δημιουργίες των σεφ Χρήστου Αθανασιάδη, Αντιπροέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου – Κυκλάδων, Παναγιώτη Διαμαντή, Ιωάννη Γαβαλά, Σταμάτη Μισομικέ, European Young Chef 2016, και Γιώργου Στυλιανουδάκη, που ως γνήσιοι πρεσβευτές των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, δημιούργησαν πιάτα - έργα τέχνης, που εντυπωσίασαν τους πάντες και εξέπληξαν πεπειραμένους ουρανίσκους του Μεγάλου Μήλου.

Το 2017 ήταν η πρώτη φορά που μέσω των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, η ελληνική γαστρονομία παρουσιάστηκε στο «Beard House» του James Beard Foundation.

Η εκδήλωση «Gifts from Greece» που είχε σκοπό την προβολή των γαστρονομικών θησαυρών του Νοτίου Αιγαίου, έγινε παρουσία των ελληνικών προξενικών αρχών, σημαντικών εκπροσώπων των αμερικανικών ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων η Wall Street Joural, η VOGUE Αμερικής , η Vogue Βραζιλίας, Αμερικανών δημοσιογράφων γαστρονομίας και ταξιδιού, ειδικών γαστρονομίας και lifestyle, και ηγετικών στελεχών του James Beard Foundation.

To «James Beard Foundation», με έδρα τη Νέα Υόρκη δημιουργήθηκε προς τιμήν του Αμερικανού James Beard, μιας από τις σημαντικότερες μορφές της εγχώριας γαστρονομικής σκηνής. Κάθε χρόνο, διοργανώνει τα «James Beard Awards», την πιο σημαντική εκδήλωση γαστρονομικού ενδιαφέροντος που πραγματοποιείται στην Αμερική.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη διοργάνωση επιβράβευσης εστιατορίων και επαγγελματιών που αναδεικνύουν ποικιλοτρόπως την αμερικανική γαστρονομική κουλτούρα στο πλαίσιο μιας προσπάθειας αναβάθμισης του χώρου της εστίασης.

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές