Συνεχίζονται οι διαλέξεις  του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάστηκε τo Σάββατο 17 Φεβρουαρίου ο Γ΄κύκλος των διαλέξεων που διοργανώνονται από τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τη Δ/νση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου, με τίτλο: «Έννοιες, Θεωρίες, Πράξεις στον Πολιτισμό, τις Επιστήμες, την Κοινωνία».

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος ο οποίος επεσήμανε τη σπουδαιότητα για την τοπική κοινωνία πρωτοβουλιών όπως η συγκεκριμένη και προανήγγειλε ανάλογες δράσεις για το μέλλον.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα Δια Βίου Μάθησης κ. Χαρούλα Γιασιράνη. Τις διαλέξεις προλόγισε η Κοσμητόρισσα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτρια κ. Έλενα Θεοδωροπούλου.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν: "Αρχαίοι Έλληνες και Ξένες Γλώσσες. Πολιτισμικές επαφές και το θέμα της πολιτισμικής ταυτότητας στην αρχαία Ελλάδα" με ομιλητή τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών και Αναπληρωτή Πρύτανη Διεθνών Συνεργασιών, Φοιτητικών Θεμάτων και Θεμάτων Αποφοίτων  Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Σπύρο Συρόπουλο, και "Η έννοια της ισχύος στον σύγχρονο κόσμο. Η Ελλάδα, η Ευρώπη και ο κόσμος" με ομιλητή τον Επίκουρο Καθηγητή του  Τμήματος  Μεσογειακών Σπουδών κ. Σωτήρη Ντάλη.
 


Συνολικά, για το Α΄ εξάμηνο του 2018, έχουν προγραμματιστεί 5 βραδιές διαλέξεων και εργαστηρίων, το τρίτο Σάββατο κάθε μήνα.

Η επόμενη εκδήλωση έχει οριστεί για τις 17 Μαρτίου 2018 με εργαστήρι με θέμα: «Προσεγγίζω την Αναπηρία» και εισηγήτρια την Επίκουρη Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης κ.Ασημίνα Τσιμπιδάκη.

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας και Συναντίληψης, μεταξύ του Πανεπιστήμιου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου.