Εδραιώνεται η Αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα

Μία ακόμα στοχευμένη δράση για την εδραίωση της Αιγαιοπελαγίτικης Κουζίνας και τη διείσδυση των τοπικά παραγόμενων προϊόντων στη μαζική εστίαση και τον τουρισμό πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου σε συνεργασία με την αναπτυξιακή του εταιρεία – Δ.ΕΤ.Α.Π., τη Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018.

Συμμετέχοντας με περίπτερο στις  Ημέρες Καριέρας της ΑΣΤΕΡ (Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου) παρουσίασε την τοπική παραγωγή, κυρίως τον κλάδο των τροφίμων και ποτών, και γνωστοποίησε σε σπουδαστές, καθηγητές και εκπροσώπους των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων που συμμετείχαν την υψηλή ποιότητα των προϊόντων του Νομού μας και τα οφέλη από την υιοθέτησή τους στα εδεσματολόγια των επιχειρήσεών τους.

Η ποικιλία των τοπικά παραγόμενων προϊόντων σε συνδυασμό με τον επαγγελματισμό και την οργάνωση των επιχειρήσεων που τα παράγουν δίνουν τη δυνατότητα για τη διασύνδεση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της τοπικής οικονομίας με τη μαζική εστίαση και τον τουρισμό.

Ακόμα περισσότερα αποτελέσματα αναμένεται να προκύψουν από τις συναντήσεις που είχαν οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου με υψηλόβαθμα στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται όχι μόνο στα Δωδεκάνησα αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.