Μάγεψαν τις Βρυξέλλες οι γεύσεις του Αιγαίου

Μάγεψαν τις Βρυξέλλες οι γεύσεις του Αιγαίου

Μάγεψαν τις Βρυξέλλες οι γεύσεις του Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 743 ΦΟΡΕΣ

Η «κουζίνα του Αιγαίου» μάγεψε τις Βρυξέλλες και τους Ευρωβουλευτές στην ειδική εορταστική εκδήλωση για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την μητέρα Ελλάδα. Την εκδήλωση οργάνωσε ο ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κούλογλου με την βοήθεια του δωδεκανήσιου βουλευτή κ. Δημήτρη Γάκη. Το όλο εορταστικό πρόγραμμα εκτός από τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς περιελάμβανε προβολή ειδικού ντοκιμαντέρ «Το χρονικό της ενσωμάτωσης», από την πολιτιστική ομάδα Αρχιπέλαγος και παραδοσιακούς δωδεκανησιακούς χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων Βρυξελλών.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου Κυκλάδων έδωσε το μοναδικό γευστικό στίγμα της κουζίνας του Αιγαίου στην εκδήλωση. Η ομάδα των σεφ προμηθεύτηκαν υλικά από τα νησιά και τη θάλασσα, προσφορές παραγωγών μας, μαγείρεψε και μοσχοβόλισε Αιγαίο η ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για την εκδήλωση. Ευρωβουλευτές και καλεσμένοι, εντυπωσιάστηκαν και χωρίς φειδώ έπλεξαν διθυράμβους για τις γεύσεις της Aegean cuisine.

Με υπερηφάνεια και συγκίνηση οι σεφ παρουσίασαν την κουζίνα του Αιγαίου στην καρδιά των εξελίξεων και της Ευρώπης. Η Λέσχη αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της παρουσίασης της Aegean cuisine και ιδιαίτερα το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, τον κ. Απόστολο Ασπράκη της εταιρείας «Αριστον», τον κ. Απόστολο Δημέλη της εταιρείας «τροφοσύνθεση», τον Δήμο Καλύμνου, το τυροκομείο Παναγιώτη Γιάννου της Κω, τις επιχειρήσεις Μελισσοκομική, Φίλεμα, Ατσαλάκης, Χειρομήλια, καθώς επίσης και όλους τους παραγωγούς που προσέφεραν απλόχερα τα είδη τους. Ενδεικτικά, το μενού περιελάμβανε λεπτές φέτες λαυράκι πάνω σε πλιγούρι με περγαμόντο, λεβάντα και χαμομήλι, φιλέτο κουτσομούρας με πουρέ από άγρια χόρτα ελαιόλαδο και μηλόξυδο, χταπόδι βραστό με κόκκινο κρασί σκορδαλιά με τρούφα και γλυκό λεμόνι, κοπανιστή με μυρμιζέλι, κρασοτύρι Κώτικο με μαρμελάδα ντομάτας, κρέμα λεριώτικου παστού τυριού, λεριώτικο σε νοτισμένο ψωμί παστό κολιό, πατηνιώτικα τυροπιτάκια, λαδόπιτες, γιαπράκια, και από γλυκά, μελεκούνι, συκόπαστο, μοσχοπούγγια, αμυγδαλωτά, μαντινάδες.

Τον πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων κ. Νίκο Χριστοφόρου, συνόδευσαν τα μέλη Επαμεινώνδας Τσίντζος, Παναγιώτης Παρατσώκας, Εμμανουήλ Χατζημπούμπουλης, Ευριπίδης Γκόγκος και Δημήτρης Κουλιάς.

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές