Μία ακόμα χωματερή σε δασική περιοχή της Ρόδου

Μία ακόμα χωματερή σε δασική περιοχή της Ρόδου

Μία ακόμα χωματερή σε δασική περιοχή της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 757 ΦΟΡΕΣ

Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο

Έναν ακόμη σκουπιδότοπο μετράει το νησί της Ρόδου, αυτή τη φορά στο χωριό Λαχανιά, σε δασική περιοχή που βρίσκεται στην είσοδο του.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα "Η Ροδιακή", δείχνουν πως σε ένα ακόμη χωριό η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, αφού ο χώρος είναι γεμάτος μπάζα, κάθε λογής σκουπίδια, στρώματα, ξεριζωμένα δέντρα κ.λπ. μετατρέποντας τον ευρύτερο χώρο σε μια ακόμη μικρή υγειονομική βόμβα μέσα στο δάσος.


Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται μια τέτοια κατάσταση σε χωριό της Ρόδου, αφού μάλιστα πριν απο μερικές μέρες "Η Ροδιακή" σε ρεπορτάζ της αναφέρθηκε και στη μικρή χωματερή που έχει δημιουργηθεί σε περιοχή του Αρχαγγέλου.


Βέβαια, τα παραπάνω δύο περιστατικά, δεν είναι τα μοναδικά που σημειώνονται στο νησί μας, καθώς η κατάσταση βρίσκεται γενικότερα εκτός ελέγχου σε διάφορα χωριά και περιοχές του νησιού μας.

Λίγο πριν λοιπόν το ξεκίνημα της νέας σεζόν, φαίνεται πως σχεδόν σε κάθε χωριό του νησιού μας, υπάρχει μια μικρή... χωματερή, αποτέλεσμα τόσο της αδιαφορίας των κατοίκων, όσο και της έλλειψης των ειδικών χωματερών για τη ρίψη μπαζών, χωμάτων κ.λπ. που όμως καταστρέφουν την εικόνα του νησιού μας.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και η αυτοψία που πραγματοποίησε η διεύθυνση περιβάλλοντος της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις περιοχές Γενναδίου και του Ασκληπενού ποταμού πριν απο μερικές μέρες. Στις εν λόγω περιοχές μάλιστα, τα αρμόδια συνεργεία, ανακάλυψαν μετά απο καταγγελίες μελών των τοπικών συμβουλίων, χιλιάδες κυβικά χώματος πάνω στο δρόμο, κοντά στη θάλασσα, μέσα στο ρέμα κ.λπ.

Για τον λόγο αυτό, έχει ζητηθεί να υπάρχει έλεγχος της περιοχής, για τον εντοπισμό όσων επιχειρήσουν να ρίξουν χώματα, μπάζα κ.λπ.


Αξίζει να σημειωθεί πως το παραπάνω αποτελεί μεγάλο πρόβλημα καθώς δεν υπάρχει το νησί αδειοδοτημένος χώρος στον οποίο θα μπορούν να οδηγούνται τα χώματα- μπάζα, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται το φαινόμενο της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη