Πρωτότυπος διαγωνισμός μαγειρικής στα Μάσαρη

Πρωτότυπος διαγωνισμός  μαγειρικής στα Μάσαρη

Πρωτότυπος διαγωνισμός μαγειρικής στα Μάσαρη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1276 ΦΟΡΕΣ

Ο Σύλλογος Γυναικών οι «Μασαρενές» την Κυριακή 18 Μαρτίου πραγματοποίησε τον 2ο διαγωνισμό Μαγειρικής σε συνεργασία με την Τουριστική Σχολή Anko στην πλατεία του χωριού Μάσαρη.

Στον διαγωνισμό διαγωνίσθηκαν συνολικά 40 εδέσματα στις κατηγορίες Κρύο Πιάτο, Κυρίως Γεύμα και Γλυκό, όλα μαγειρεμένα με μεράκι από τις γυναίκες του χωριού.

Οι κριτές του διαγωνισμού αποτελούνταν από εξαίρετους καθηγητές και Chef της Σχολής, κ. Τρουμούχης, κ. Μανουσάκης, κ. Φτάκλας, κ. ο Γενικός διευθυντής των Ξενοδοχείων Atrium κ. Ματσίγκος, ο Διευθυντής του ξενοδοχείου Alila κος Τσουκαλάς, οι pastry chef Σαββής και Χατζησάββας ενώ τίμησαν με την παρουσία τους και ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων κος Χριστοφόρου Νίκος και ο αντιπρόεδρος κος Τζίτζος Επαμεινώνδας.

Το πρώτο βραβείο για την κατηγορία Κρύο Πιάτο απέσπασε το πιάτο “Χταποδοσαλάτα” με νικήτρια την κυρία Ελένη Κοσκινιάτη, για την κατηγορία Κυρίως Γεύμα αναδείχθηκε η “Σφυρίδα φρικασέ” με την κυρία Μαρία Μπαφίτη, ενώ στο Γλυκό ξεχώρισε ο “Σιμιγδαλένιος Χαλβάς” από την κυρία Σέβα Μπαλογιάννη.
Συγχαρητήρια σε όλες τις διαγωνιζόμενες για την συμμετοχή τους και τα εξαιρετικά εδέσματα που μαγείρεψαν!

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριού με ζωντανή μουσική από την ορχήστρα του Αντώνη Μπαφίτη μαζί με το βιολί του Στέφανου Θαρενού και την χορευτική ομάδα του πολιτιστικού και εξωραϊστικού συλλόγου Μασάρων το Καμειρί. Ενώ χορηγός επικοινωνίας ήταν το Ράδιο Αρχάγγελος με την παρουσιάστρια και Ελεονόρα Δοντά. Πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε δοκίμασε όλες τις γευστικές δημιουργίες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και διασκέδασε χορεύοντας.

Στην εκδήλωση προσφέρθηκαν στον κόσμο κεράσματα τα οποία επιμελήθηκαν τα τμήματα Ζαχαροπλαστικής και Μαγειρικής από τους pastry chef Μέρα Βασίλη και Σαββή Κώστα και απόν τον chef Μορφινό Βαγγέλη με τους σπουδαστές τους. Επίσης, τα εδέσματα που προσφέρθηκαν στους κριτές και στον κόσμο επιμελήθηκαν οι σπουδαστές του Ηοtel Management υπό την καθοδήγηση του καθηγητή και Μaitre κ. Χατζημάρκου Κώστα.
Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν για την οργάνωση και τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές