Εκδήλωση γευσιγνωσίας από τους αμπελώνες Τριανταφυλλοπούλου

Εκδήλωση γευσιγνωσίας από τους αμπελώνες Τριανταφυλλοπούλου

Εκδήλωση γευσιγνωσίας από τους αμπελώνες Τριανταφυλλοπούλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 479 ΦΟΡΕΣ

Οι αμπελώνες Τριανταφυλλοπούλου προσκαλούν το κοινό της Ρόδου και επαγγελματίες σε εκδήλωση γευσιγνωσίας για να δοκιμάσουν και να γνωρίσουν ξεχωριστές ποικιλίες κρασιών, στο ξενοδοχείο Mediterranean, την Τρίτη 27 Μαρτίου, από 17.00-21.00.

Το οινοποιείο βρίσκεται στην Κω, στους πρόποδες του όρους Δίκαιος, είναι μοντέρνας αισθητικής και με όλες τις προδιαγραφές για την παραγωγή υψηλής ποιότητας κρασιού. Το επισκέπτονται χιλιάδες επισκέπτες ετησίως, οι οποίοι γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές όχι μόνο του επώνυμου ελληνικού κρασιού, αλλά και άλλων τοπικών προϊόντων της Δωδεκανήσου που δοκιμάζουν εκεί.

Το κτήμα Τριανταφυλλοπούλου είναι από τα λίγα στη χώρα μας που διαθέτει αμπελογραφική συλλογή 60 γηγενών ποικιλιών τις οποίες μελετά διεξοδικά όσον αφορά την προσαρμογή τους στο μικροκλίμα της περιοχής. Σκοπός, η δημιουργία κρασιών που θα αναδεικνύουν τον πλούτο αυτών των ποικιλιών προσαρμοσμένων στο αμπελοτόπι του νησιού.

Τα κρασιά του κτήματος Τριανταφυλλοπούλου έχουν τον χαρακτηρισμό ΠΓΕ (Προϊόντα με Γεωγραφική Ένδειξη ΚΩ), είναι εξαιρετικής ποιότητας και έχουν βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς. Πρόσφατα διακρίθηκαν τα κρασιά Μαλαγουζιά Sauvignon blanc 2017 και το Δίκαιο Οίνος, Αθήρι Ασύρτικο 2017 με χρυσά μετάλλια στον διεθνή Διαγωνισμό Berliner Wein Trophy 2017.

Η εκδήλωση γευσιγνωσίας είναι ανοικτή στο κοινό και θα δώσει την ευκαιρία για γευστικές γνωριμίες με τα ποιοτικά κρασιά της Δωδεκανήσου από το πρότυπο οινοποιείο Τριανταφυλλοπούλου.

Ξενοδοχείο Mediterranean

27 Μαρτίου

Ώρα 17:00- 21:00

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές