Παρουσίαση από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου του προτύπου Aegean Cuisine στο Southampton

Παρουσίαση από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου του προτύπου Aegean Cuisine στο Southampton

Παρουσίαση από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου του προτύπου Aegean Cuisine στο Southampton

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 271 ΦΟΡΕΣ

Με τη συνεργασία του Διεθνούς Γαστρονομικού συστήματος Slow Food και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαλάκου το «ΣΠΗΛΑΙΟ»

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου σε συνεργασία με το διεθνές γαστρονομικό σύστημα Slow Food το οποίο εκτείνεται σε 160 χώρες, παρουσίασαν στις 16 και 17 Μαρτίου το Aegean Cuisine στο Southampton . Πρωταγωνιστές στην παρουσίαση ήταν τα Γιαπράκια της Σαλάκου.

Για δύο μέρες περί τα 120 άτομα μαζί με δημοσιογράφους και tour operators είχαν την τύχη να δοκιμάσουν Ροδίτικα κρασιά και την τοπική μας κουζίνα στον φιλόξενο χώρο του ελληνικού εστιατορίου «Λεμόνι».




Στο πλαίσιο της προώθησης του Aegean Cuisine έγιναν συναντήσεις στα γραφεία επιλεγμένων τουριστικών πρακτορείων όπως : TUI, VIRGIN HOLIDAYS, KUONI κλπ. και παραδόθηκε στους υπευθύνους σχετικό ενημερωτικό υλικό για την τοπική μας γαστρονομία και επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου.

Επίσης μας δόθηκε η ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με την ομογένεια και να μιλήσουμε σε 40 παιδιά και τους γονείς τους, στο ελληνικό σχολείο που λειτουργεί κάθε Σάββατο στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Η εμπειρία ήταν συγκλονιστική και πολύ αποδοτική.

Αποτελεί μεγάλη τιμή για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαλάκου «Το Σπήλαιο» η εμπιστοσύνη που μας έδειξε το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Πάππου και υποσχόμεθα ότι θα είμαστε στο πλευρό του στο τόσο σημαντικό έργο ανάδειξης της γαστρονομίας του τόπου μας.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον κοσμήτορα του Slow Food Αττικής κ. Γρηγόρη Χριστοδούλου που από την πρώτη στιγμή πίστεψε ότι τα Γιαπράκια αποτελούν Γαστρονομικό προϊόν.

Στο ταξίδι αυτό της γεύσης μας συνόδευσαν τα κρασιά της ΚΑΪΡ, των οινοποιείων ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ και ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ από τον Έμπωνα και η Σούμα ΚΑΜΠΥΛΑΥΚΑΣ. Επίσης τα μελεκούνια ΦΙΛΕΜΑ και τα τακάκια από την ΜΕΛΕΝΙΑ. Όλα τα προϊόντα μας κατέπληξαν τον κόσμο.

Ευχαριστούμε τον Πολιτιστικό σύλλογο Έμπωνας «Ο Αττάβυρος» για τη συνεργασία, η οποία αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι με υγιείς συνέργειες μπορούμε να αναβαθμίσουμε τον λαϊκό μας πολιτισμό και να αναδείξουμε τις παραδόσεις μας.

Κλείνοντας συνομολογούμε στις δηλώσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Πάππου στο πλαίσιο της επιστολής του: « Η Γαστρονομία δεν αφορά μόνο το φαγητό αλλά αποτελεί και ένα κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός! Αποτελεί τρόπο ζωής. Είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία και είμαστε υπερήφανοι αλλά και συγχρόνως τυχεροί που ζούμε σε αυτά τα ευλογημένα νησιά της Δωδεκανήσου με τον τόσο μεγάλο πολιτιστικό πλούτο»

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές