Ελεύθερος με όρους ο Ροδίτης για το δέμα που περιείχε χασίς

Ελεύθερος με όρους ο Ροδίτης για το δέμα που περιείχε χασίς

Ελεύθερος με όρους ο Ροδίτης για το δέμα που περιείχε χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 442 ΦΟΡΕΣ

“Το παρέλαβα χωρίς να ξέρω τι περιέχει” ισχυρίστηκε στην ανακρίτρια

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 41χρονος Ροδίτης που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να παραλαμβάνει δέμα με περισσότερα από δύο κιλά χασίς!

Όπως είναι γνωστό, σε βάρος του 41χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών και χθες συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Νικήτα Μπόλκα προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 41χρονος με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος ο 41χρονος ισχυρίστηκε ότι είναι εξαρτημένος χρήστης τόσο ηρωίνης όσο και ακατέργαστης κάνναβης τα τελευταία 24 χρόνια και μάλιστα προσκόμισε και σχετικές βεβαιώσεις γιατρών αλλά και κέντρων απεξάρτησης στα οποία είχε κάνει προγράμματα απεξάρτησης από το 2005 έως και πρόσφατα.

Σε ότι αφορά το δέμα δήλωσε ότι δέχτηκε να το παραλάβει χωρίς να γνωρίζει ακριβώς το περιεχόμενο του και προκειμένου να του δοθεί μία μικρή ποσότητα για αποκλειστικά δική του χρήση. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι έγγαμος πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, έχει μόνιμη κατοικία και εργασία που του αποδίδει ένα σεβαστό εισόδημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 41χρονος συνελήφθη στις 2.30 το μεσημέρι του Σαββάτου 14 Απριλίου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεση τους. Σύμφωνα με αυτές, ο 41χρονος προμηθεύονταν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και στη συνέχεια τις διακινούσε σε τοξικομανείς του νησιού, λαμβάνοντας ιδιαίτερα μέτρα αυτοπροστασίας προς αποφυγή τυχόν εντοπισμού του.

Ειδικότερα σύμφωνα με την αστυνομία, ο 41χρονος κινούνταν είτε με μοτοσικλέτα είτε με αυτοκίνητο με γρήγορες ταχύτητας προκειμένου να μην μπορεί εύκολα να εντοπιστούν οι κινήσεις του. Την ημέρα της σύλληψης του ο 41χρονος πήγε με το αυτοκίνητο του σε μεταφορική εταιρεία όπου και παρέλαβε ένα δέμα. Κατά την έξοδο του, οι αστυνομικοί της Δίωξης που του είχαν στήσει «καρτέρι» τον ακινητοποίησαν, ενώ ο δράστης μόλις τους αντιλήφθηκε επιχείρησε να διαφύγει και μάλιστα εγκατέλειψε το όχημα του. Κατά την προσπάθεια διαφυγής του δράστη, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός ο οποίος επιχείρησε να σταματήσει το αυτοκίνητο το οποίο κινούνταν ακυβέρνητο!

Από το έλεγχο που έγινε στο όχημά του (Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο) εντοπίσθηκε ένα χαρτοκιβώτιο (δέμα) μέσα στο οποίο υπήρχε πλαστική συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη βάρους -2- κιλών και 225 γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία του βρέθηκαν:
• -3- «φιξάκια» ηρωίνης συνολικού βάρους 3,3 γραμμαρίων
• Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
• -79- ναρκωτικά δισκία

• Σπρέι πιπεριού
• Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσυκλέτα
• Το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ
Ναρκωτικά, χρήματα, αυτοκίνητο και λοιπά αντικείμενα κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος του συλληφθέντα κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο